Suudi Koalisyon Güçleri Bir Gecede Yemen'deki Şebva'dan Kaçtı

Sa, 02/11/2021 - 09:06

Suudi koalisyon güçleri dün gece Yemen'in Şebva vilayetindeki askeri üs olarak kullanılan Atig Havalimanı'nı aniden terk etti.

Welayet News  - Yemen'de askeri bir kaynak bugün, Suudi güçlerinin Pazar gecesi güneydoğudaki Şebva ilinde yer alan Atig Havalimanı'ndan aniden ayrıldığını ve Suudi topraklarına geri döndüğünü açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak el-Arabi el-Cedid haber ajansına verdiği röportajda, Suudi güçlerinin Şebva eyaletine gelişinden bu yana ilk kez bu kadar çok askeri bu bölgeden çıkardığını belirtti.

Suudi güçleri Atig Havalimanı'nı karargah olarak kullanıyordu ve birçok koalisyon gücü burada yer alıyordu. Suudi güçlerinin buradan çekilmesinden yaklaşık bir hafta önce, BAE güçleri el-Alem üssünden çekilmişti ve Abdurabbu Mensur Hadi güçleri Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı seçkin güçleri sınır dışı ederek kampın kontrolünü ele geçirmişti.

Bazı medya kaynakları, Suudi güçlerinin Atig havaalanından çekilmesinin nedeninin, Şebva eyaletindeki Suudi koalisyon üslerine yönelik olası saldırılarla ilgili istihbarattan kaynaklandığını açıkladı.

Suudi güçleri iki yıldır Atig Havalimanı'nda konuşlanmıştı, ancak dün gece aniden el-Abir ve el-Vadiye (Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki sınır kapıları) için havaalanından ayrıldı.



Yeni yorum ekle