Asaib-i Ehli Hak Hareketinin Irak'ta Oyların Yeniden Sayılması İçin Şartı

Pt, 01/11/2021 - 16:34

Irak Asib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri, oyların elle sayılması gerektiğini doğrulayarak, “Oyların yeniden sayımında elektronik sayıma ihanet eden tarafa güvenilemez” dedi.

Welayet News  - Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali Pazar günü twitter hesabında şunları yazdı: ‘Oyların yeniden sayımında elektronik sayıma ihanet eden tarafa güvenilemez.

Oyların yeniden elle sayılması, sadece hatayı değil, kesinlikle felaketi ortaya çıkaracak gerekli bir eylemdir. Ancak bu oy sayımının koşulları ve şartları var ve bu şartlardan biri de elektronik sayıma ihanet eden birine güvenilemeyeceğidir.’

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri, seçim usulsüzlükleri ve Irak Anayasası'nın çeşitli maddelerinin tekrarlanan ihlalleri hakkında yaptığı açıklamada Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerinin yargılanması çağrısında bulundu.

Hadi el-Amiri, Irak Başsavcılığı'na hitaben, Bağımsız Yüksek Seçim Kurulunu, birçok siyasi grup ve bağımsız adaya karşı seçim suçu işlemekle, ayrıca oylara hile karıştırmak ve seçim yasasının hükümlerini kasten göz ardı etmekle suçladı ve ihlal şüphesi bulunan tüm sandıkların veya en azından tüm sandıkların yeniden elle sayılması ve seçimlerin uygulanması için tahsis edilen mülkün durumunu araştırmak için savcılık ve denetim teşkilatından ortak bir üst düzey komisyon kurulması çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle