BM: Tüm 'İsrail' Yerleşimleri Yasa Dışı

Pt, 25/10/2021 - 12:15

Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Batı Şeria yerleşim yerlerinde siyonist birimlerin inşası için ihale ilanı yayınlama hamlesinden derin endişe duyduğunu ifade etti.

Welayet News  - BM'nin Batı Asya elçisi Thor Winsland, Batı Şeria'da yaklaşık 1300 yeni siyonist yerleşim konutunun inşası için ihale reklamı yayınlanmasından duyduğu endişeyi dile getirerek, tüm işgal rejimi yerleşimlerinin yasa dışı olduğunu vurguladı.

Siyonist rejimin ihale planı ve rejimin doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinin gelişiminin devam etmesinden derin endişe duyduğunu ifade etti.

Winsland, "Tüm yerleşim yerlerinin uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğunu ve barışın önünde büyük bir engel olmaya devam ettiğini ve mümkün olan en kısa sürede durdurulması gerektiğini yineliyorum." diye de ekledi.

Siyonist rejim, yerleşim birimlerini genişletmeyi amaçlayan 3 bin 144 yeni konut inşa etme planına ek olarak Batı Şeria'da yaklaşık 1300 birim inşa etme amaçlı bir ihale planı açıkladı.

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı da siyonist rejimin Batı Şeria'da 1300'den fazla siyonist konutun inşası için ihaleye çıkan planını "kırmızı çizgileri aşmak" olarak nitelendirdi.

Siyonist rejimin yeni kabinesinin göreve gelmesinden bu yana, rejim bir dizi yeni işgal yerleşimlerinin inşa edildiğini duyurdu ve son dönemde onaylanan çok sayıda projeyi hayata geçirdi.



Yeni yorum ekle