Irak Seçim Kurulu 7 İtirazı Kabul Etti; Oylar Yeniden Sayılacak

Cu, 22/10/2021 - 15:31

Irak seçim komisyonu yayınladığı bildiride toplam 181 şikayetten 7'sinin kabul gördüğünü ve söz konusu 7 merkezin oylarının tekrar elle sayılacağını belirtti.

Welayet News  - Komisyon yaptığı basın açıklamasında, "181 başvurunun Seçim Koalisyonu’na sunulduğu, deliller ve yapılan tavsiyeler ışığında gerekli soruşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından kurul, 174 başvurunun reddine, kanıtlarla desteklenen 7'sinin kabulüne karar verdi.

Irak seçim komisyonu yayınladığı bildiride toplam 181 şikayetten 7'sinin kabul gördüğünü ve söz konusu 7 merkezin oylarının tekrar elle sayılacağını belirtti; haber Irak medyası tarafından duyuruldu.

Bunun ışığında, Seçim Kanunu'nun 38. maddesine göre itiraz edilen sandıklar açılacak, oylar manuel olarak ve bu sandıklarda yarışan adayların temsilcileri huzurunda sayılarak hazırlanacak. Tarih, usul ve mekanizmalara göre oylar daha sonra belirlenecek kriterlere göre sayılacak ve uygun süreden önce bildirilecek.

Komisyon ayrıca bazı şikayelerin hala incelenmekte olduğunu, günlük ve uzmanların titiz incelemeleri ardından duyurulacağını ifade etti.

Irak'ta bir çok siyasi çevre ve kamuoyu 2021 seçimlerinin kasıtlı bir şekilde değiştirildiğini belirterek, yabancıların bu olaya karışmakla suçluyorlar.

ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, siyonist rejim ve BM Genel Sekreteri'nin Irak temsilcisi, son Irak seçimlerinin sonuçlarını manipüle etmekle suçlanan başlıca taraflardır.

10 Ekim tarihinde düzenlenen seçimlere ülkedeki bazı çevrelerin de bunlarla işbirliği yaptığı söyleniyor.

Seçimleri kaybeden bir grup parti ve koalisyon grupları sonuçlara itiraz ederek "sonuçlarla oynandığından" bahsederken, silahlı gruplar da seçim sonuçlarının manuel olarak sayılması için çağrıda bulundu. 

Tags: 


Yeni yorum ekle