Esad, BAE Veliaht Prensi Zayid ile telefonda görüştü

Per, 21/10/2021 - 12:31

Suriye yönetimi ile Arap ülkeleri arasındaki yakınlaşma sürecinde yeni bir adım geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.

Welayet News  - Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE) resmi ajansı WAM, iki liderin Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldığını duyurdu. Suriye devlet ajansı Sana ise görüşmede 'ikili ilişkiler ve bunları geliştirmenin yollarının, Suriye ile BAE arasındaki ikili işbirliği alanlarının ve bunları iki kardeş ülke ve halkı yararına genişletmeye yönelik ortak çabaların ele alındığını' duyurdu.

Bir Amerikan müttefiki olan BAE, Şam'daki temsilciliğini 2018 yılında yeniden açmıştı. Bu dönemde, BAE'nin Suriye'deki İran nüfuzuna karşı koymayı istediği yorumu yapılmıştı. Bir diğer Amerikan müttefiki ve Suriye'nin güney komşusu Ürdün de geçtiğimiz haftalarda Esad yönetimiyle ' normalleşme' yoluna girmişti. İki ülkenin sınırları yeniden açılırken, Ürdün Kralı Abdullah ile Esad arasında da 10 yıl sonra ilk kez bir telefon görüşmesi yapılmıştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle