Yemen: İsrail, Sınırlı Ömre Sahip Hayali Bir Rejimdir

Cu, 15/10/2021 - 09:19

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, siyonist rejimin hayali bir rejim olduğunu belirterek, Arap ülkelerinin bu rejimle ilişki kurarak saltanatlarını sürdüremeyeceklerini söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, bu ülkenin devriminin, hegemonyanın reddedilmesi ve sömürgecilerin ve onların paralı askerlerinin zulmüyle mücadele için olduğunu vurguladı.

Abdülaziz bin Habtur şu ifadelerde bulundu: ‘Geçmişteki İngiliz paralı askerlerinin kaderi, bugünün paralı askerlerini bekliyor. Yemen halkı tüm paralı askerleri cezalandıracaktır.

BAE, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin bir aracıdır ve el-Mahra'daki İngiliz varlığı, petrol boru hattında Suudi Arabistan'ın çıkarlarını güvence altına almak içindir.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Londra'nın Umman'ın batı sınırlarına ulaşma ve onu Yemen'den ayırma çabalarına değinerek şunları söyledi: ‘BAE coğrafi çıkarlarını, Suudi Arabistan ise Yemen'deki uzun vadeli ekonomik planlarını sürdürüyor.

Arap Yarımadası'ndaki mevcut coğrafi bölünmeler ve bazı Arap milisler siyonist projeyi destekliyor. BAE tarafından Sokotra Adasının işgali de bu projeye hizmet etmek içindir.

Amerikalılar, San’a'yı sembolik olarak da olsa teslim etmek için insan hakları meselelerini askeri meselelerle takas etmeyi planlıyorlar.

Suudi-BAE saldırılarının üçüncü yılında, her ne kadar görünüşte de olsa Yemen'e teslim olması teklif edildi ve sonra her şey çözülecekti.

Siyonist rejim, sınırlı bir ömre sahip hayali bir rejimdir. Zayıf Arap ülkelerindeki facia, rejimlerini sürdürmek için sadece Siyonist rejime teslim olmalarıdır, ancak ilişkilerin normalleşmesi bile onların saltanatlarını koruyamayacaktır.’

Abdülaziz bin Habtur açıklamalarının sonunda Filistin meselesini destekleyerek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu destek, Yemen halkı açısından kutsal bir görevdir. Kudüs'ün ve Filistin topraklarının kurtuluşu meselesi dinimizin ve Arap kültürümüzün önemli bir meselesidir.’



Yeni yorum ekle