BAE'ye Bağlı Paralı Askerler, Aden'de 150 Aileyi Yerinden Etti

Cu, 15/10/2021 - 08:52

Aden eyaletindeki Krater şehrinde BAE'ye bağlı paralı askerler 150 Yemenli aileyi evlerini terk etmeye zorladı.

Welayet News  - Yemen'in Aden kentinde BAE'ye bağlı Güney Geçiş Konseyi saldırganlığına devam ediyor.

Haber kaynaklarının bildirdiğine göre Geçiş Konseyi paralı askerlerinin Aden vilayetinde yerlerinden ettiği 150'den fazla aile bu durumu protesto ederek uluslararası hukuk ve insani kurumları Geçiş Konseyi'ne baskı yapmaya çağırdı.

Protestocular, bu kurumların baskı yoluyla onları evlerine geri getirmek için çalışması gerektiğini vurguladı ve silah zoruyla yerlerinden edildiklerini belirttiler.

Bu insanların belirttiğine göre Geçiş Konseyi unsurları onları evlerinden çıkardıktan sonra bazı evleri tahrip etti. BAE'ye bağlı paralı askerler, bu evlerin bazılarını askeri mevziler inşa etmek için kullanıyor.

Güney Geçiş Konseyi unsurları, 2 hafta önce Krater şehrinde kendisinden ayrılan gruplar ile çatıştı. Şehirde Suudi Arabistan'a bağlı paralı askerlerin komutanı Muhtar el-Nubi, Geçiş Konseyi unsurlarıyla çatışıyor.

Uzmanlar, Riyad'ın eylemlerinin Geçiş Konseyi'ni dağıtmayı ve yeni bir askeri grup kurmayı amaçladığını vurguluyor. Bu grup Mensur Hadi hükümetinin yerini alacak. Bu hükümet ile Marib'in Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından kurtarılmasını fiilen sona erdirmeyi planlıyorlar.

Suudi Arabistan ve BAE'nin güney Yemen'de çatışan çıkarları var. İki ülke, firari Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mensur Hadi'yi geri getirmek için 2015'ten beri koalisyon kurmuş olsa da, bu kanlı çatışmalar şeklinde kendini gösteren ihtilaflı durumları da var.

Tags: 


Yeni yorum ekle