Nuceba: Ulusun İradesine El Koymak İçin Tasarlanmış Bir Plan

Çar, 13/10/2021 - 17:17

Irak parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasına tepki gösteren bir Nuceba üyesi şunları söyledi: ‘ulusun iradesine el koymak için bir plan tasarlandı.’

Welayet News  - El-Ehad news'in aktardığına göre, Irak'taki Nuceba hareketinin siyasi konsey üyesi Faras el-Yasir Salı günü yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının açıklanması ve tüm sandıklar sayılmadan önce sonuçların açıklanması, ulusun iradesine el koyma planını temsil ediyor’ dedi

El-Yasir şu tweeti attı: "Yaşananlar siyasi sisteme karşı darbe girişimini gösteriyor ve doğal olarak bu eylemler PMF'nin siyasi tabanını zayıflatmak ve gelecekte uygulamaya koymak için bir başlangıçtır ve bu, ABD'nin direniş oylarının Irak parlamentosuna girmeyeceği yönündeki görüşleriyleparalel.

İlk sonuçlar dün açıklandı ve ilk erken parlamento seçimlerinde siyasi grupların kazandığı sandalye sayısının bazı tepkilere yol açtığı belirlendi.

Bağımsız yüksek seçim komiserliği tarafından açıklanan ilk sonuçlara göre, Sadr'ın hareketi 73 sandalye ile zirvede yer alıyor.

El-Fetih, Devle el-Kanun, Asaib Ehli Hak, Ketaib Hizbullah, Hizb-i-İslami ve Kürdistan Yurtseverler Birliği partisinden oluşan koalisyonlar, Irak parlamento seçimlerinin sonuçlarını reddetti.

Irak'ın seçim yüksek komiserliği, seçimlerin kesin sonuçlarının protestoların sonucunun belli olmasının ardından açıklanacağını duyurdu.



Yeni yorum ekle