Irak'ta Seçim Sonuçları Bugün Açıklanacak

Pt, 11/10/2021 - 12:49

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 40 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Welayet News  - Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin açıklamasına göre, ülke genelinde sabah 07:00'de açılan seçim sandıkları dün saat 18:00'de kapandı. Oy verme işleminin bittiği Irak'ta, seçim sürecinde herhangi bir terör saldırısı da yaşanmadı.

Arap medyasına göre, Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 40 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Erken seçimler halkın talebiydi. Ülkesinin geleceği için her vatandaşın seçimlerde katkısının olmasını diliyoruz. Bugün, vatandaşın günüdür.” şeklinde konuştu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de, erken genel seçimlerde oyunu kullanarak, "Oyunu kullanan ilk seçmen olarak kayıtlara geçmek istedim." dedi.

Ekim 2019'da dönemin hükümetine karşı patlak veren gösterilerin ardından erken genel seçim kararı alınmıştı.

Komisyon, kesin olmayan seçim sonuçlarının ise bugün saat 15.00’te açıklanacağını duyurdu. Kesin sonuçlar ise iki hafta sonra açıklanacak.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) olduğu gibi Irak’ta da partiler kendi verileriyle elde ettikleri sonuçları dün geceden itibaren paylaştı.

Tags: 


Yeni yorum ekle