İşgal Güçleri Batı Şeria'da Baskınlar Düzenledi

Çar, 06/10/2021 - 16:00

Siyonist işgal güçleri bugün (6 Ekim Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler.

Welayet News  - Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytüllahim'e bağlı Beyt Sahur kasabasından Bedr İbrahim Şahin ve Muhammed Salah El-Havrani isimli gençleri, Beyt Ficar kasabasından da 16 yaşındaki Ziya Habib Diriyye isimli genci tutukladıkları bildirildi.

İşgal güçlerinin Ziya Diriyye isimli genci Beyt Ficar kasabasının batı girişinin yakınında bir yerde tutukladıkları bildirildi.

Selfit şehrinde işgal güçleri muhtelif evlere baskınlar düzenleyerek çok kötü bir şekilde aramalar yaptı, insanların eşyalarına büyük miktarlarda zarar verdiler. Şehrin Ed-Duveyr mıntıkasında Ebu Cemal Ayuş isimli vatandaşın evine girerek arama yaptıktan sonra İsmail Avkel isimli genci tutukladıkları bildirildi. Bu kişinin Nablus ahalisinden olduğu ve Selfit'te ikamet ettiği bildirildi. 

Kudüs'te de İsaviyye kasabasından Abdullah, Ali, Musa, Kays ve Mervan Mustafa kardeşleri, Fethi El-Efğani, Kusay Muhammed Dirbas adlı kişileri ve Ziyauddin Nasır adlı genci tutukladıkları bildirildi. 

El-Halil'de ise işgal güçleri Yatta şehrinden Usame El-Amur isimli genci tutukladılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi 



Yeni yorum ekle