Haşd Şabi Cephesini Zayıflatmak İçin Yüz Milyonlarca Dolar Harcandı

Çar, 06/10/2021 - 11:36

Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin genel sekreteri, Haşd Şabi'yi savunmaktan sorumlu cepheleri zayıflatmak için yüz milyonlarca dolar harcandığını belirtti.

Welayet News  - Irak'taki Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin genel sekreteri Kays el-Hazali, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve siyonist rejimin Haşd Şabi'ye karşı komplo kurduğunu ve bu kurumu dağıtmak için çaba harcadığını duyurdu.

Kays el-Hazali, el-Musenna eyaletindeki el-Rumise şeyhleri​​ve aşiretleri ile yaptığı görüşmede, Haşd Şabi'yi savunmaktan sorumlu olan cepheyi zayıflatmak için yüz milyonlarca dolar harcandığını ifade etti.

Kays el-Hazali, Haşd Şabi'nin kapatılmasının bir felaket olduğunu belirterek, örgütün dini merciiyetin fetvasıyla kurulduğunu ve merciiyetin hala var olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda, Fetih koalisyonu başkanı ve Irak Bedir Örgütü genel sekreteri Hadi el-Amiri, geçtiğimiz günlerde Haşd Şabi'nin kalıcı olmak için kurulduğunu ve asla çözülmeyeceğini veya başka bir şeye dönüşmeyeceğini ifade etmişti.

Hadi el-Amiri, şöyle demişti: "Haşd Şabi kalıcı olmak için geldi ve onu tasfiye etmek veya dağıtmak için herhangi bir planı kabul etmiyoruz. Aksine, biz Fetih koalisyonunda orduyu ve güvenlik teşkilatını silahlandırmak için mücadele edeceğiz."



Yeni yorum ekle