Siyonist İstihbaratçı: Süleymani Cinayetini 'İsrail' Azmettirdi

Sa, 05/10/2021 - 12:49

İşgal rejimi İsrail Askeri İstihbarat Birimi başkanı Tamir Hayman, İranlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikastında işgal rejiminin kilit rol oynadığını anlattı.

Welayet News  - Hayman işgalin önde gelen yayın kuruluşlarından Kanal12 televizyona verdiği demecinde Amerikan yönetimini Süleymani suikastı için etkileyen en önemli olayın işgal tarafından sağlanan istihbarat bilgileri olduğunu dile getirdi.

Hayman, demecinde Siyonist rejim istihbaratının Amerikalılara Kudüs Gücü Komutanının Basra körfezindeki Amerikan güçlerine geniş çaplı bir askeri operasyon yapacağı bilgisini ulaştırdığını söyledi. İstihbarat yetkilisinin iddiasına göre bu bilgi, Amerikan ordusunun İran’a yönelik tüm çalışmalarını yeniden yapılandırmasına neden oldu

Bu iddianın Amerika’nın İran ile bölgedeki ilişkilerinde dönüm noktası oluğunu öne süren Hayman, “O zamana kadar Amerikan kuvvetleri sadece IŞİD’e karşı faaliyet gösteriyordu. Ancak onlara ilettiğimiz bilgiler, ABD askerlerinin faaliyetlerinde önemli değişikliğe yol açtı” şeklinde konuştu.

Siyonist istihbaratçı, bu suikastın işgal tarafından yürütülen gizli ve açık bir dizi bir istihbarat operasyonunun sonucu olduğunu ve arkasında Şin Bet ile Mossad’ın ajanlarının yer aldığını söyledi.

Daha önce de ABD’li bir askeri yetkili, işgal rejiminin, Süleymani’nin kullandığı telefon numaralarına erişim sağladığı ve bunları suikasttan saatler önce ABD istihbaratına aktararak yerinin tespit edilmesine olanak sağladığını savunmuştu.

ABD, 3 Ocak 2020’de Bağdat Havalimanı’nda Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in araç konvoyuna hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, ABD’ye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani’yi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu.

Bunun ardından İran da 8 Ocak’ta ABD’nin Irak’taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. ABD saldırıda askerlerinden ölen olmadığını savunmuş, ancak daha sonra 109 askerin saldırı sonrasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklamıştı. ABD İran’ın saldırısından bir süre sonra bu üssü tamamen boşaltmış ve Irak’tan çekilme kararı almıştı.



Yeni yorum ekle