'İran, Hizbullah ve Rusya Teröre Karşı Zaferde Suriye'nin Ortağıdır'

Sa, 05/10/2021 - 11:41

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan terörizme karşı zaferde İran, Rusya ve Hizbullah'ın rolünü vurgulayarak, "Amerika tıpkı Afganistan'da olduğu gibi Suriye'den çıkmalı" dedi.

Welayet News  - Susan, yaptığı konuşmada, ülkesinin 10 yıllık savaşına karşı terörizm ve Amerika'nın komplocu planına karşı mücadelede zaferin eşiğinde olduğunu bu zaferin ise Suriye ve bölge düşmanlarının projelerinin yenilgisine sebep olacağını ifade etti.

Susan, ‘Amerika'nın planı, bölgede İsrail çıkarları doğrultusunda tüm bölge için mühendislik yapılmıştı fakat bu plan da yenilgiye uğradı. Suriye halkının sorunlarının sebebi Amerika'nın varlığıdır. En iyisi bu ülke tıpkı Afganistan'da olduğu gibi Suriye'den de çıkmalı.

İranlı kardeşler ve Rus dostlar, terörizme karşı bu zaferde Suriye'nin ortaklarıdırlar… Hizbullah da terörizme karşı mücadele ve bu komplonun yenilgisinde Suriye ordusuna önemli yardımlarda bulundu" şeklinde konuştu.

Arap Birliği ile ilişkilere de değinen Susan, ‘Şam Arap Birliği'nden ayrılmadı ki dönmek istesin. Bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde her türlü gelişme olumlu bir konudur" dedi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Türkiye'nin Suriye topraklarından tamamen çekilmesi gerektiğini, bu varlığın işgal ve illegal olduğunu ve Suriye de kendi topraklarını işgalden kurtarma yetkisine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle