Riyad Bağlantılı Bir Grubun Lideri Yemen'in Marib İlinden Kaçtı

Cu, 01/10/2021 - 14:40

El-Bevabe el-Ahbariye el-Yemeni haber sitesinin bildirdiğine göre, Yemen kuvvetleri şehre yaklaşırken, Mensur Hadi hükümeti ve işgalci Suudi-BAE koalisyonuna bağlı bazı grupların liderleri şehirden kaçtı.

Welayet News  - Yemenli kaynaklar, aynı şekilde Yemen ordusu ve Halk komitelerinin Marib şehrine yaklaştığını bildirdi.

Bu kaynaklara göre, Yemen güçleri Marib'in geniş alanlarını kontrol altına aldı ve Islah partisi (Riyad'a bağlı) ve Suudi koalisyonuna bağlı liderler şehirden kaçıyor.

Kaynaklara göre, liderler sözde "Hükümet Meclisi"ni (istifa eden hükümet güçlerinin karargahı) terk etti. Bu bölge, istifa eden hükümetin son sığınağıdır.

Kaynaklar, hükümet güçlerine karşı harekat cephelerinde yaralanan bu liderlerin bir kısmının Yemen'i ve ailelerini terk etmeye karar verip ailelerini alarak ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Belirtildiğine göre, son günlerde bu liderlerden bazıları ailelerini Türkiye, Mısır ve Umman'a taşıdı.

Marib'in güney cephelerindeki Islah hareketi liderlerden Hüseyin el-Haddad da yaralanarak ailesiyle birlikte Kahire'ye kaçtı.

Yemen ordusu ise Salı günü öğleden sonra "Cube" kentindeki "Ummu Riş" üssünün kontrolünü ele geçirmeyi başardı. Bu üs, Marib vilayetindeki Mensur Hadi hükümetinin en önemli üslerinden biriydi.

Yemen ordusu son birkaç gün içinde Marib, Şebve ve el-Beyda vilayetlerinde önemli bölgelerin kontrolünü ele geçirmeyi başardı. Geçen hafta Salı günü, San'a güçleri Şebve eyaletinde (Ma'rib'in güneyinde) iki stratejik şehir olan Bihan ve Ayn'ın kontrolünü ele geçirmişti.



Yeni yorum ekle