Ayetullah Sistani'den Yaklaşan Seçimlere İlişkin Çağrı

Per, 30/09/2021 - 22:02

Irak’ın en yüksek dini otoritesi Ayetullah Sistani, yaklaşan parlamento seçimlerinde herhangi bir aday veya listeyi desteklemediğini belirterek, dış müdahaleden uzak olmayı vurguladı.

Welayet News  - Çarşamba günü, dini otoritenin ofisi yaklaşmakta olan parlamento seçimleri hakkında bir açıklama yaptı.

Sistani'nin ofisinden yapılan açıklamada, dini otoritenin, bazı eksiklikleri olsa da, herkesi yaklaşan seçimlere bilinçli ve sorumlu bir şekilde katılmaya teşvik ettiği belirtildi. Ülkenin bu yolla kaos ve siyasi çıkmaza düşmesinin engellendiğini belirtti.

Ayetullah Sistani, seçimlerin geçmişten daha iyi olması ve ülkenin kaosa sürüklenmemesi için umut edilen bir geleceğe geçişin en güvenli yolu olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Seçmenler geçmiş deneyimlerden ders almalı ve hükümet yönetiminde gerçek bir fark yaratmak ve yozlaşmış ellerden kurtulmak için bu önemli fırsatı değerlendirmeli" denildi.

Daha önceki diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de herhangi bir grubu, partiyi veya listeyi desteklemediğini vurgulayan Ayetullah Sistani, seçmenlerin oylarını kendi inanç ve görüşleri doğrultusunda kullanmasını istedi.

Ayrıca seçimlerin yetkililerini ve organizatörlerini bu seçimleri dış müdahaleden uzak tutmaya çalışmaya çağırdı.

Açıklamada, "Sevgili seçmenler geçmiş deneyimlerden ders almalı ve oylarının değerinin ve ülkenin geleceğini şekillendirmedeki önemli rolünün farkında olmalılar ki, bu önemli fırsattan yararlanarak ülkede gerçek bir değişim meydana getirebilsinler. Devletin idaresini ve yozlaşmış ve beceriksiz elleri ana mafsallarından uzaklaştırması, ki bu, bilinçli kişilerin el ele vermesi ve seçimlere etkin bir şekilde katılması ve iyi bir seçim yapması ile mümkündür‘’ dedi ve aksi takdirde, önceki parlamentoların ve onlardan kaynaklanan hükümetlerin başarısızlıklarının ve pişmanlıkların tekrar edileceğini ifade etti.

Sistani açıklmasında, seçim görevlilerinden, seçimlerin güvenli bir ortamda yapılması için çaba göstermelerini, seçmenlerin tercihinin para, silah veya yabancıların müdahalesi ile etkilenmesine izin vermemelerini, seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesini ve seçmenlerin oylarının korunmasını tavsiye etti.

Sistani, seçmenlerin oyunun seçim görevlilerinin sorumluluğundaki bir emanet olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle