'Nijerya'daki Durum Sömürgeciliğin Devamı'; Halk Devrim İstiyor

Per, 30/09/2021 - 08:39

Nijerya İslami Hareketi Genel Sekreteri ve Nijerya’daki Şiilerin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, “Nijerya güçleri, Erbain merasimi (İmam Hüseyin’in şehadetinin kırkıncı günü) münasebetiyle düzenlenen sembolik yürüyüşlere saldırdı, onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı” dedi.

Welayet News  - Şeyh İbrahim Zakzaki, Çarşamba gecesi el-Alem’de de eşzamanlı olarak yayınlanan Press TV'ye verdiği röportajda, Nijerya güçlerinin Erbain merasimi münasebetiyle düzenlenen yürüyüşe katılanlara düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak şunları söyledi:

‘Abuja'da yaşanan olay, Nijerya güçlerinin İmam Hüseyin’in (as) şehadetinin kırkıncı günü olan Erbain münasebetiyle yapılan yürüyüşe katılanlara saldırmasıydı ve bu saldırı sonucunda onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı, tabi şehitlerin ve yaralıların sayısı şimdiye kadar kesin olarak bilinmese de en kısa zamanda bu sayıyı açıklayacağız.

İmam Hüseyin'in (a.s) mesajı açıktır ve bu mesajın anlamı kanın kılıca galip gelmesidir.

Üniversitede okurken, İslam İnkılabının zaferinden sonra İran'daki İslam Devrimi'nin düşüncelerinin bizim düşüncelerimize benzediğini gördük.

İktisat öğrencisiyken İslami toplantılara da katıldım. O zaman İslami öğretilerin yayılmasını teşvik ettim, ayrıca İslami faaliyetlere ve dini etkinliklere katıldım.

Nijeryalı yetkililer bu İslami ve dini törene katılanlara saldırdı, yetkililer benim evime de saldırdı ve evin içinde ve dışında çok sayıda insanı öldürdü.

Nijerya'daki sosyal durum sömürgeciliğin bir devamıdır. Nijerya'da biz İran İslam Devrimi'nin bir yansımasıydık, halk bir seçim yaptığında İslami sistemi seçecektir.

7'si 1980'lerde olmak üzere 9 yıl hapis yattım, çocuklarımı gözümün önünde öldürdüler, körü körüne ateş ettiler, el-Madah ve el-Fahz bölgesindeki saldırıda eşim yaralandı ve kurşun hala vücudunda duruyor.’

Nijerya İslami Hareketi Genel Sekreteri, Nijeryalı yetkililerin saldırı ve eziyetleri sonucunda yaşadığı sorunlara ve hastalıklara değinerek, şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Vücudumda bir kurşun var ve şu an görme bozukluğu yaşıyorum, hala Nijeryalı yetkililerin emri altındayız ve bize yapılan saldırı hakkında konuşmaya hakkımız yok, katliamın araştırılması için çağrıda bulunduk, bu katliamda yetkililer binden fazla insanı öldürdü, yetkililer evleri ve okulları yıktı.

Yetkililer hala mahkeme kararlarına uymadılar, 100'den fazla yaralıyı gözaltına aldılar, mahkeme Temmuz ayında tazminat talep etme hakkı verdi, Nijeryalı yetkililer bugüne kadar herhangi bir tazminat ödemedi. Eşim ve benim hala vücudumuzda kurşunlar var ve tedavi için yurt dışına çıkmayı talep ettik.’



Yeni yorum ekle