Suudi Zulmü Altında 16 Milyon Yemenli Kıtlığın Eşiğinde

Çar, 29/09/2021 - 09:56

Dünya Gıda Programı, Yemen halkına insani yardım sağlanmazsa 16 milyon Yemenlinin kıtlık ve açlığın eşiğine geleceğini duyurdu.

Welayet News  - Russia Today'in haberine göre, Dünya Gıda Programı başkanı David Beasley, Yemen'de 16 milyon insanın kıtlığın eşiğinde olduğunu ve yeni bir bütçe sağlanmadığı takdirde Ekim ayında milyonlarca insana ulaşan erzak yardımının kesileceği konusunda uyardı.

Dünya Gıda Programı başkanı David Beasley, “Bütçe tükeniyor ve Ekim ayına kadar 1,2 milyon Yemenliye gıda yardımını kesmek zorunda kalacağız. Bu sayı Aralık ayına kadar beş milyona ulaşacak.” dedi.

David Beasley, "Kelimenin tam anlamıyla, 16 milyon Yemenli kıtlık ve açlığın eşiğinde. Öncelik savaşı sona erdirmektir ve eğer bağışçılar yorulursa, onlara savaşı bitirmelerini söyleriz." diye belirtti.

Dünya Gıda Programı başkanı açıklamasında "Yemen halkı bu krizle baş edemiyor. Çünkü temel malların fiyatları arttı ve Yemen Riyali'nin değeri düşüyor." diye belirtti.

Beasley açıklamasının sonunda, dünyayı Yemen'deki saldırganlara savaşı sona erdirmek için baskı yapmaya çağırdı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 1 Mart'ta İsveç ve İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenen sanal konferansta Yemen için 3,85 milyar dolar istedi. Ancak bağışçılar, BM Genel Sekreteri'nin "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdiği sonuçla 1,7 milyar dolar taahhüt etti.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths geçtiğimiz günlerde Güvenlik Konseyi toplantısına hitap ederek şöyle demişti: "Yemenlilere yardım etmekte güçlük çekiyoruz. Yemen'deki kıtlığı önlemek için bağışçıların yardımlarını artırmasını istiyoruz."

Griffiths uyarıda bulunarak şöyle dedi: "Yemen'de bu yılın başından bu yana 1.200'den fazla sivil öldürüldü ve Yemen'deki kurumların ve kamu hizmetlerinin durumu, milyonlarca insanın eğitim, sağlık ve içme suyundan yoksun kalmasıyla kötüleşiyor. Bu da Yemen'de kolera ve Covid-19 gibi hastalıkların yayılmasına katkıda bulunuyor."



Yeni yorum ekle