Nasrallah: İran Petrolünün İlk Gemisi Birkaç Saat İçinde Lübnan'a Gelecek

Per, 19/08/2021 - 11:08

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İran petrolünü taşıyan bir dizi geminin ilkinin birkaç saat içinde Lübnan'a doğru yola çıkacağını duyurdu.

Welayet News  - Nasrallah, "İran'dan yola çıkacak ilk gemimizin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve saatler içinde yola çıkacağını duyurmak isterim" dedi. Nasrallah, birinci geminin öncelikli olması nedeniyle dizel taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Nasrallah, bu gemiyi daha fazla petrol taşıyan diğer gemilerin izleyeceğine söz verdi ve işgal rejimi İsral'i ve ABD'yi "İran gemisi yola çıktığı andan itibaren  burayı Lübnan toprakları olarak kabul edeceği" konusunda uyardı:

‘’Önümüzde birçok zorluk var ama burada beyan ederim ki bu gemiler hareket ettikleri andan itibaren Lübnan toprağı olarak kabul ediliyorlar. İlk gemi dizel taşıyor çünkü daha önceliğe sahip, Allah'ın izniyle bu gemiler Lübnan'a sağ salim varacaklar. Bu milletimizin haysiyetine bağlı olduğu için meydan okunacak; Artık uzun kuyruklarda insanlara yakıt ikmali yapmamıza izin verilmiyor, bize karşı ekonomik savaş başlatan birileri bunu bize dayattı. İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney ve Ayetullah Reisi'ye teşekkür ediyorum.’’



Yeni yorum ekle