Hizbullah: ABD ve Paralı Askerleri Lübnan Halkından Direnişlerini Alamaz

Pt, 09/08/2021 - 18:16

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, ABD yaptırımlarının ve onun paralı askerlerinin fitnelerinin Lübnan halkının direnişini engelleyemeyeceğini vurguladı.

Welayet News - Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, direnişin müstekbirlerin Lübnan'daki fitnelerinden ve onun paralı askerlerinden asla etkilenmeyeceğini vurguladı.

Seyyid Haşim Safiyuddin, geçen hafta Lübnan’da fitne unsurları tarafından şehit edilen Hizbullah Hareketi üyelerinden Ali Şibli ve Muhammed Ali Eyüp için Lübnan’ın güneyindeki Kuneyn kasabasında düzenlenen anma merasiminde konuştu.

Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan üzerindeki geçim kaynağı, mali ve ekonomik baskının amacı, toplumumuzu feryat edecek bir noktaya getirmek ve daha sonra, “Hiçbir mücadele ve direniş istemiyorum” demektir ama bu, Hüseyni ve direniş ruhlu bir toplumda asla gerçekleşmeyecek bir durumdur.

Halkımıza ve toplumumuza güvenimiz tamdır, geçtiğimiz yıllar boyunca kanını veren, sabır gösteren, muzaffer ve aziz toplumumuzun, direnişimizi ve vatanımızı hedef alan bu düşmanlara teslim olamayacaklarına inancımız tamdır.

Lübnanlılar, azılı düşmanlarının küfür ve şirk ekolüne mensup olduğunu ve Allah'a güvenmek ve Ehl-i Beyt'i takip etmek dışında hiçbir şeyle onlarla karşı karşıya gelemeyeceklerini anlamalıdırlar; Bu nedenle onlara şu söylenmelidir: "Bize silahlarınızla, tuzaklarınızla, fitne ve baskılarınızla saldırdığınız gibi, istediğiniz kadar da bizi kuşatın ama biz her halükârda tüm bu plan ve komplolara karşı bir dağ gibi duracağız ve istediğinizi elde edemeyecek ve hayalinizi gerçekleştiremeyeceksiniz.”

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, ABD ve Suudi Arabistan'ın Lübnan'daki bazı grupları direnişe saldırmak ve zayıflatmak için desteklememesine değinerek, şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan, bazı Lübnanlılar için yıllar boyunca 20 milyar dolar harcadı ve sonuç alamadı, çünkü Lübnan'daki direnişe karşı çalışan bu insanlar, yanlış yöne giden aptallardır ve batıl ve yanlış olan ortaya çıkmaktadır.

Ülkeyi mahveden ve yozlaşmış bir ekonomik sistem kuran ve bankacılık sistemini Lübnan mallarını yağmalayacak şekilde kuran ABD ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen siyasi sistemdir; Bu nedenle bu sistem, Lübnan'ı ekonomik ve siyasi olarak yok eden bir hükümet sistemidir ama direniş, Lübnan'ın ve kültürünün, silahlarının, şehitlerinin ve fedakarlıklarının koruyucusu olmuştur.

Bugün direniş gücünün zirvesindedir. Siyonist rejimin son dönemdeki saldırılarına direnişin tepkisi, direnişin bu baskılardan hiçbir zaman etkilenmediğinin ve etkilenmeyeceğinin bir göstergesidir. Bundan sonra da hiçbir akıllı insan artık bizim güçsüz ve silahsız olduğumuzu düşünebilir mi?

Şu andan itibaren söylenmesi gereken gerçek şu ki, biz sadece, yanlış bir siyasi seçeneği seçen bir grup Lübnanlıya karşı yalnız değiliz; Aksine, ABD ve İsrail'in Lübnan ve bölgedeki hedeflerine ulaşması için mezhepçiliği ve fitneyi kışkırtan bir grup Amerikalı paralı askerle karşı karşıyayız.

Onlar orada burada fitne çıkarmaktan ve Lübnanlıların kanını dökmekten ve onlar arasında da fitne çıkarmaktan bıkmıyorlar. Lübnanlıları aç bıraktılar, çünkü Lübnan'ı kuşatan ve ona karşı komplo kuran ABD'dir. Paranın ülkeye ulaşmasını engelleyen ABD'dir.

Lübnanlılar bugün gerçek düşmanlarının arkasında İsrail'in ve Lübnan kuşatmasının ve Lübnan'da fitne iddiasında bulunanların olduğu ABD olduğunu bilmelidir ve biz Lübnan'da, direnişi, Lübnan'ı ve onun gücünü ve özgürlüğünü yok etmek isteyen bu habis Amerikan düşmanıyla karşı karşıyayız.

ABD ve Lübnan'daki paralı askerleri için sahayı terk ettiğimizi düşünenler fena halde yanılıyorlar. Biz, gençlerimiz ve savaşçılarımız, erkeklerimiz ve kadınlarımız ve tüm direnişimiz sahada kalacağız ve İsrail düşmanına ve Amerika’nın istikbarına ve Lübnan'daki İsrailli ve Amerikalı paralı askerlere karşı koyacağız ve Allah'ın izniyle kazanacağız; Aynı önceki mücadelelerimizde kazandığımız gibi ve bu asla şüphe duymadığımız bir şeydir.’  



Yeni yorum ekle