Direniş grupları: Birden fazla cephe açmak işgali bitirmenin en kısa yoludur

Ct, 07/08/2021 - 08:24

Bölgedeki direniş grupları, Hizbullah'ın terörist İsrail'in Lübnan topraklarındaki saldırganlığına kararlı tepkisini destekleyen ve işgalci rejimin eylemlerine karşı koyma ihtiyacını vurgulayan ayrı açıklamalar yayınladılar.

Welayet News - Filistin Direniş Komiteleri enformasyon ofisi başkanı Ebu Mücahid, Hizbullah'ı ırkçı İsrail'in Lübnan işgaline verdiği kesin misillemeden dolayı tebrik ederek,  ''Hizbullah'ın işgal altındaki topraklara füze atması, bu rejimi çaresiz kılmıştır ve bundan dolayı bu rejimi askeri ve güvenlik güçleri açısından geri adım atmak zorunda bırakmıştır.'' dedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi de, Lübnan İslami Direnişi'ni Siyonist rejimin kendi topraklarına yönelik saldırganlığına karşı misillemesinden dolayı tebrik etti ve "Filistin'deki ve tüm bölgedeki Siyonist projeye karşı çıkmanın tek yolu direniştir" dedi.

Filistin Mücahidler Hareketi de yaptığı açıklamada, "Hizbullah hareketi, son sözün tüm cephelerdeki direnişte olduğunu ve İsrail saldırganlığına Hizbullah'ın tepkisinin Gazze'deki Seyfül Kudüs savaşındaki zaferlerle paralel olduğunu bir kez daha kanıtladı.'' dedi.

Daha önce Hamas ve Yemenli Ensarullah hareketi, Siyonist rejimin saldırganlığına karşı Lübnan direnişine desteklerini açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı, siyonist rejim İsrail'in hava saldırısına misilleme  olarak bu sabah El Celil bölgesindeki işgal altındaki toprakların kuzeyindeki bölgelere çok sayıda havan mermisi ateşledi.



Yeni yorum ekle