Hizbullah: Lübnan halkının lehine olan bir kabine kurmak istiyoruz

Pa, 25/07/2021 - 18:04

Lübnan Hizbullah hareketi siyasi konsey başkanı İbrahim Eminüsseyyit, Lübnan'da halkın lehine bir kabinenin kurulması zaruretini vurguladı.

Welayet News - Lübnan Hizbullahı siyasi konsey başkanı İbrahim Eminüsseyyit, Cumartesi akşamı 33 günlük savaşın zafer yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "bu hareketin istediği husus, siyasetçilerin lehine değil de Lübnan halkının lehine bir hükümetin kurulmasıdır"ifadesini kullandı.

Hizbullah yetkilisi açıklamasını şöyle sürdürdü:  Kabine başkanının kim olacağı, Hizbullah için önemli değildir; ancak Hizbullah Lübnan halkına yönelik hakaretlerin yok edilmesi doğrultusunda elinden geleni yapacaktır.

Hizbullah hareketi siyasi konsey başkanı açıklamasının devamında, "Direnişin 33 günlük savaşta ortaya koyduğu şey, Siyonist rejimin yok oluşu yönündeydi ve Direnişin 33 günlük savaştaki zaferinin azameti, Siyonist rejimin yenilgisinin temelini hazırlarken, bu rejimin kendi geleceği ve kaderiyle ilgili derinden endişelenmesine neden oldu."diye kaydetti.



Yeni yorum ekle