Şeyh İsa Kasım İnsan Hakları Çağrısında Bulundu

Cu, 16/07/2021 - 18:02

Mirat Bahreyn haber ajansının bildirdiğine göre Bahreyn'deki Şiilerin lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım, Al-i Halife rejimini siyasi mahkumları serbest bırakmaya çağırdı.

Welayet News  - Şeyh İsa Kasım yaptığı açıklamada, "Ülkede ihlal edilen birçok insan hakkı var ve bu hakların gerçekleşmesi ertelenemez. Bu hakların gerçekleşmesi için parlamentonun hazır olmasını bekleyemeyiz." dedi.

Ayetullah İsa Kasım bu açıklamayı, Bahreyn'deki bir dizi siyasi tutuklunun durumunun kötüleşmesi ve Al-i Halife rejiminin muhaliflere yönelik baskılarının artması nedeniyle yaptı.

Bahreyn'de 2011'den beri İslami uyanış dalgasına şahit olunmakta. Ülke halkı, Al-i Halife'nin zalim ve baskıcı eylemlerini protesto ediyor. Ancak bu sürecin sonucu, halen mücadele alanında bulunan özgürlük insanların tutuklanması, hapse atılması, işkence görmesi ve idam edilmesi oldu.

Al-i Halife rejimi, Suudi ordusunun ve Batı'nın desteğiyle, modern çağda kendi monarşisini korumak için her türlü muhalefeti ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ama öyle görünüyor ki Al-i Halife'nin iç protesto hareketini bastırma eylemi bu sistemin çöküşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramıyor.



Yeni yorum ekle