Bloomberg: Türkiye, başka kimsenin istemediği Afganistan görevine hazırlanıyor

Cu, 25/06/2021 - 13:01

Bloomberg, Türkiye'nin Afganistan'da Hamid Karzai Havalimanı'nı koruma planlarını "Türkiye, başka kimsenin istemediği Afganistan görevine hazırlanıyor" ifadeleriyle yorumladı.

Welayet News  - Türkiye'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliğini sağlama konusu tartışılmaya devam ediliyor. 

Konuyla ilgili bir analiz yayınlayan Bloomberg de, 'Türkiye, başka kimsenin istemediği Afganistan görevine hazırlanıyor' başlıklı yazıda 20 yıllık savaşın ardından Afganistan'dan çekilmeye başlayan ABD'nin yerine 'Türkiye'nin liderliği almaya istekli olduğu' belirtildi. 

Bunun 'Ankara için tehlikeli bir teklif olduğu' belirtilen yazıda ayrıca, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözü olası ödüllerde. Başka hiç kimsenin istemediği bir işi üstlenmek, Washington'la yıllardır süren anlaşmazlıklar nedeniyle gerilen bağları onarmak için bir fırsat sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi. Yazıda ilişkilerin gerilmesine sebep olan en önemli meselelerden birinin, Türkiye'nin, NATO'nun kendi güvenliğine tehdit olarak gördüğü Rus füze savunma sistemi S-400'leri satın alması gösterildi. 



Yeni yorum ekle