Şeyh Zakzaki'nin Destekçileri Yürüyüş Düzenledi

Sa, 22/06/2021 - 08:08

Nijerya İslami Hareketi Liderinin çok sayıda destekçisi, Şeyh Zakzaki ve eşinin derhal serbest bırakılmasını talep etmek için bu ülkenin başkentinde toplandı.

Welayet News  - Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh Zakzaki'nin destekçileri Pazartesi günü bu ülkenin başkenti Abuja'nın Garki bölgesinde Şeyh Zakzaki'yi desteklemek için yürüdüler.

Bu yürüyüşte, genç erkek ve kadınlar da dahil olmak üzere Şeyh Zakzaki'nin destekçileri, onu desteklemek için ellerinde taşıdıkları resimlerle, Nijerya İslami Hareketi Lideri ve eşinin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ettiler.

Geçtiğimiz günlerde Şeyh İbrahim Zakzaki'nin kızı Süheyla Zakzaki, tıbbi ihmal nedeniyle anne ve babasının kritik durumda olduğunu açıkladı ve şunları söyledi: 'Anne ve babamın her ikisi de tutuklandıklarında yaralıydılar ve sağlık durumları, tıbbi bakımdan yoksun oldukları için kötüleşiyor.'

Şeyh Zakzaki, Aralık 2015'te Nijerya ordusu ve polisinin kuzey Nijerya'daki Kaduna eyaletinde bulunan ikametgahına saldırı düzenlemesinin ardından tutuklandı; Bu saldırı sonucunda çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı. Nijerya güvenlik ve askeri güçleri, Şeyh Zakzaki'nin eşi Zinet İbrahim'i de tutukladı.

Birçok uluslararası insan hakları örgütü bu cinayeti kınıyor. Uluslararası Af Örgütü ayrıca Mayıs 2016'nın başlarında Nijerya ordusunun Şiileri öldürdüğünü, onları toplu mezarlara gömdüğünü ve bu suç ve cinayetle ilgili belgeleri imha ettiğini bildirdi. Nijerya güvenlik güçleri geçmişte de Şeyh İbrahim Zakzaki'nin destekçilerine defalarca saldırdı.



Yeni yorum ekle