Şeyh İsa Kasım, Bahreynli esirler için endişeli

Pa, 13/06/2021 - 19:48

Şeyh İsa Kasım, Ali Halife rejimi hapishanelerinde olan bir esirin vahim durumundan endişeli olduğunu belirtti.

Welayet News - El-Ahd sitesinin bildirdiğine göre şeyh İsa Kasım bugün yayınladığı bildiride, Al-i Halife rejimi hapishanesinde kasten işkenceye uğrayan şeyh Abdulcelil el-Mikdad’ın tehlikeli hastalığı hakkındaki şikayetlerinin dikkate alınmadığını duyurdu.

Bahreyn İslami hareket lideri, Bahreyn halkının şeyh el-Mikdad ve benzerleri ile birlikte zor durumda yaşayarak, haykırdıklarını ve hapishanelerdekilerin haykırışlarının arttığını ve hayatlarının da her an tehdit altında olduğunu belirtti.

Bu arda Bahreyn el-Vifak Cemiyeti de ülke yetkililerinin derhal ve kayıtsız şartsız allame Abdulcelil el-Mikdad ve diğer siyasi tutuklular ve muhalifleri serbest bırakmasını istedi.

El-Vifak cemiyeti allame el-Mikdad’ın ciddiyetle Al-i Halife rejimi hapishanelerinden serbest bırakılması gerektiğini aksi halde bir facianın yaşanacağını vurguladı.

Bilindiği üzere birkaç gün önce siyasi tutuklu Hüseyin Berekat da Al-i Halife rejimi hapishanelerinde koronavirüs ve tıbbi ihmalkarlık neden ile  şehit oldu. Yüzlerce Bahreynli Berekat’ın hapishanesinde şehit olmasına itiraz amacıyla Bahreyn kralı Hamd bin İsa Al-i Halife aleyhine slogan attılar.



Yeni yorum ekle