Yemen: Güney Lübnan'ın Kurtuluşu Filistin Direnişine Güç Verdi

Çar, 26/05/2021 - 12:48

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Lübnan halkına bir tebrik mesajı gönderdi ve başarısız seçeneklere kıyasla direniş seçeneğinin etkili olduğunu ifade etti.

Welayet NewsMehdi el-Meşat, mesajında şöyle dedi: "Sizi (Mişel Avn) ve Lübnan halkını, işgalci rejimin güney Lübnan'dan sürülmesi olan Direniş ve Özgürlük Bayramı'nın 21. yıldönümünde içtenlikle kutluyorum."

Mehdi el-Meşat, mesajına şöyle devam etti: "Güney Lübnan'ın kurtuluşu, şimdiye kadar (Filistin halkı için) hiçbir hak tanımayan ve onlar için hiçbir şey elde etmeyen krizi çözmek için diğer başarısız seçeneklerle karşılaştırıldığında direnişin etkinliğinin pratik bir kanıtıdır. Bu başarısız seçenekler, hakları zayi etti ve düşmana, ümmetin merkezi meseleleri, onuru ve bağımsızlığı pahasına işgalini ve iktidarını güçlendirme ve sağlamlaştırma için büyük bir fırsat verdi. Ümmetin zorluk ve sıkıntılara kapılmasının ardından, Direniş ve Kurtuluş bayramı yenilgileri bitirip zafer dönemini başlattı. Bu, Lübnan'ı gururlu ve dirençli kılarak, ümmete özgürlük ve bağımsızlık için umut verdi."

Yemen Ensarullah Hareketi'nin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam da Siyonist düşmana karşı kazandığı zaferin ve bu rejimin güney Lübnan'daki aşağılayıcı askeri yenilginin yıldönümünde Lübnan'ı kutlayarak şöyle dedi: "Lübnan'ı, askeri savaşta aşağılayıcı bir yenilgiyle düşmanın ayrılmasına yol açan zafer ve kurtuluşun yıldönümünü kutluyoruz."

Muhammed Abdusselam, "Bu yıldönümü, Filistin direnişinin Kudüs Kılıcı savaşındaki niteliksel ilerleyişine denk geliyor ve bu herkese, özgürlüğe giden yolun, hakların geri kazanılması için özveriyle ve Allah yolunda mücadele olmadan mümkün olmadığını hatırlatmaktadır." diye belirtti.



Yeni yorum ekle