Mossad: Hamas İkinci Bir Hizbullah’a Dönüşüyor

Pt, 24/05/2021 - 09:21

Siyonist rejimin Şabak (iç istihbarat birimi) eki Direktörü, Siyonist toplumda bir iç savaş yaşanacağı uyarısında bulundu ve Hamas'ın farkındalık savaşını kazandığını ve bunun İsrail'i yok edeceğini söyledi.

Welayet News  - Siyonist rejimin Şabak (iç istihbarat birimi) eski Direktörü Yoram Cohen, Siyonist rejimin 12. Kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Mevcut Başbakan Binyamin Netanyahu bu pozisyonu hak etmiyor ve İsrail'deki durumun düzelmesi için Netanyahu'nun derhal ayrılması ve yerine başkasının gelmesi gerekiyor. Ayrıca, Cuma sabahı sona eren son savaşta, Hamas kontrol altında olmasına rağmen, savaş günlerinde bize çok sayıda füze attığını gösterdi ki bu, İsrail-Arap savaşlarından bu yana en fazla füze atılan savaştı.

Bugün İsrail'in savaştan sonra karşı karşıya olduğu temel sorun, son savaş sırasında Hamas'a verdiği desteği vurgulayan "1948 Arap ayrılıkçı eğiliminin" ayrılmasıdır. Bu durumda İsrail, onların öfkelerini kontrol altına almak ve Hamas'ın bu Araplara hükmetmesini ve onları İsrail'e karşı yıpratıcı bir savaşa sürüklemesini engellemek için, bu Arapları kabine olmak üzere İsrail kurumlarına getirmelidir.

İsrail toplumu bölünmelerden muzdariptir ve normale dönmek zor olacaktır ve İsrailliler (Yahudiler) arasındaki nefret, İsrail için yıkıcı sonuçlar doğuracak ve bu bir iç savaşa yol açacaktır.

Hamas ile mevcut savaş sona erdi, ancak ona karşı savaş yeni başladı. Hamas kontrol altında olmasına rağmen, uzun menzilli füzeleriyle İsrail'in yüzde 75'inden fazlasını hedef alabiliyor ve İsrail'in iç güvenliğine tehlikeli bir stratejik tehdit oluşturuyor.’

İşgalci İsrail ordusu Kuzey Cephesi eski komutanı ve Mossad Başkan Yardımcısı General Amiran Leffin İsrail televizyonuna verdiği röportajda şunları söyledi: ‘ Son savaş, Hamas'ın her yönden başka bir Hizbullah olmaya çok yakın olduğunu gösterdi. Bu, İsrailli yöneticilere bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için çalışmaları gerektiği yönünde bir uyarıdır, bu tehlikeyle mücadele etmenin yolu askeri değil siyasidir.’



Yeni yorum ekle