Filistin'i Pratikte Yok Etmeye Çalışıyorlar

Pt, 14/05/2018 - 11:26

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Vekili, emperyalizmin 70 seneden beri işgalciliği güçlendirmeye çalışırken, Filistin meselesini yok etmek için adım attığını kaydetti.

Welayet News - Beyrut'ta Filistin topraklarının işgal edildiği Nekbe Günü dolaysıyla düzenlenen Uluslararası Direniş Alimleri Birliği Toplantısında konuşan Şeyh Naim Kasım; iki faklı dille karşı karşıya olduklarına işaretle, bunlardan birinin bağımsızlık ve diğerinin de işgalcilik dili olduğunu kaydetti.

Şeyh Kasım: Filistin topraklarının işgal edildiği 70 sene öncesinden beri emperyalizmin; siyasi, kültürel, askeri ve eğitimsel anlamda Filistin'i pratikte yok etmeye çalıştığını hatırlatarak, kendi topraklarını savunan mücahit Filistin halkının teslimiyet ve uzlaşmaya karşı olduklarını vurguladı.

Naim Kasım, Hizbullah'ın asla uzlaşma yanlısı olmadığını ve toprak ve keramet konusunda müzakere yapmadığına temasla, Hizbullah'ın Filistin'in özgürleşmesi yolunda zaferlere imza attığını kaydetti.

Nasrullah'ın Yardımcısı; Suriye'nin lideri, milleti, ordusu ve destekçileriyle İsrail rejimine galip gelerek kapısından Yeni Ortadoğu Projesi'ni çökertmeyi başardıklarını ifade etti.

Şeyh Kasım; İslami direnişin, yenilmez denilen orduyu yenmeyi ve onu Lübnan'dan çıkarmayı ve Gazze'de de mağlup etmeyi başardığını kaydetti.

Siyonist rejim ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışan Arap ülkelerinin her daim Filistin meselesi için bir yük olduklarını hatırlatan Şeyh Naim Kasım, İsrail'in de yakında bu rejimlerin kendisi için yük olduğunu anlayacağını ve yenilgiden başka bir şey elde etmeyeceklerini vurguladı.

Şeyh Kasım, işgalciler karşısında asla teslim olmayacaklarını, onlara karşı sınırsız ve topyekun bir mücadele vereceklerini kaydetti.

Hizbullah Genel Sekreter Vekili ayrıca; Filistin'in direnişin, tüm şekilleriyle dinamik ve aktif tek mesele olarak kalmasını istediklerini vurguladı.

 



Yeni yorum ekle