Hizbullah: Hacı Kasım Süleymani’nin Ruhuna Teşekkür Ediyoruz

Sa, 18/05/2021 - 10:10

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, Siyonist düşmanın direniş füzelerinin baskısı altında siyasi ve halk düzeyinde ciddi bir kriz yaşadığını söyledi ve “Sahadaki füzelerin denkleminin bilge adamı Hacı Kasım Süleymani’nin ruhuna teşekkür ediyoruz” dedi.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, Kudüs Savaşı'nın İslam Ümmeti'nin savaşı olduğunu ve burada tarafsızlık ve siyasi sınırlara yer olmadığını vurguladı.

Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün Kudüs, Filistin ve Direniş adında yeni bir sayfa açıldı. Beyrut'un güney kıyılarından şunu söylüyoruz, hepimiz direnişiniz ve bölünmelere, fitnelere ve normalleşmeye hayır diyoruz.

Düşmanın ümmeti bölme konusundaki küstahlığına yanıt, İslam Ümmetini birleştirmek için Kutsal Kudüs'ten başlamıştır.

Bugün İsrail düşmanı, Batı Şeria'da ve 1948 İşgali Altındaki Filistin topraklarında füzelerin ve intifada gerçekleştiren insanların baskısı altında  hem siyasi hem de halk düzeyinde bir kriz içindedir.

Direniş ekseni planlayan, hazırlayan ve ilerleyen üretici beyinlere sahiptir ve bugün Lübnan ve Gazze'de çoğalan bir gücüz.

Büyük bir savaşın zamanı geldiğinde, bölgedeki tüm ulusların düşmana birlik içinde bir darbe vurmak için tek bir güçte birleştiğini göreceksiniz.

Filistin ve Kudüs'ü savunmak bütün ümmeti savunmaktır. Bugün ortak bir hedefimiz ve Filistin halkıyla ortak bir savaşımız var. Füzelerimiz sizindir ve Allah'ın izniyle bizim ve sizin zaferimiz birdir.

Bugün Filistin savaşı, Kudüs'ü ve kimliğini savunma savaşıdır ve Kudüs ümmetin gururudur ve bu savaş diğer savaşlardan farklıdır.

Kudüs savaşında tarafsızlığa fırsat yoktur ya Kudüs ile ya da düşmanla birlikte olmak zorundayız.

Sahadaki füze denkleminden sorumlu olan Hacı İmad Muğniye ile birlikte büyük komutanımız Hacı Kasım Süleymani’nin ve Filistin, Lübnan ve Direniş Cephesi'nin sadık evlatlarının ruhuna teşekkür ediyoruz.

Netanyahu, Gazze'deki direniş füzelerinin dayattığı denklemin sonuçlarını kabul etmek için acele etmelidir.’

Hizbullah’ın bu yetkilisi Filistinlilere hitaben şunları söyledi: ‘Bütün İslam Ümmeti sizinle birliktedir. Umut sizedir ve gelecek size aittir. Filistinli gençler, zaferi ve geleceği belirleyebilirler ve davamız ve cephemiz her zaman sizinle bir kalacaktır.

Hizbullah olarak, İsrail kanser tümörünü ve varlığını ortadan kaldırmak için Filistin halkıyla birlikte savaşacağımız günü bekliyoruz.’

Haşim Safiyuddin Gazze halkına hitaben de şu ifadelerde bulundu: ‘Fedakârlıklarınızda sabırlı olun, ne kadar ağır olsa da zaferin bir bedeli vardır ve bu zafer sadece aziz ve kıymetli Filistin için değil, tüm ümmet için olacaktır.’ 



Yeni yorum ekle