Erbil Uluslararası Havalimanı'na roket saldırısı

Per, 15/04/2021 - 07:20

IKBY'de bulunan Erbil Havalimanı yakınlarında patlamalar meydana geldi.

Welayet News  - Bazı Irak haber kaynakları Pazartesi gecesi Irak’ın Kürdistan bölgesindeki Erbil havaalanı yakınlarında patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Aynı zamanda Irak’ın “Dicle” TV kanalı, birkaç dakika önce Erbil Uluslararası Havaalanı çevresine üç havan mermisinin isabet ettiğini açıklamıştı.

Henüz patlamalarla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri ve Irak merkezi hükümeti bu olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Aynı zamanda “Dicle” Tv Kanalı muhabiri güvenlik güçlerinin ihtiyati tedbir olarak havalimanını kapattığını ve havaalanına giden yolların kapatıldığını ve güvenlik güçlerinin, Erbil Havaalanı çevresinde de geniş devriye gezileri düzenlediğini ifade etti.

Bu TV kanalı muhabiri ayrıca, büyük olasılıkla, Erbil havaalanı yakınlarındaki “El-Harir” ABD askeri üssüne bir havan saldırısı düzenlendiğini belirtti.

Aynı zamanda, El Malume haber sitesi de bazı kaynaklarından naklen Erbil havaalanı yakınlarındaki  ABD üssünden ateşler yükseldiğini yazdı.



Yeni yorum ekle