ABD’nin iktisadi terörü ülkelerin ilaç elde etmesini engelliyor

Cu, 26/03/2021 - 10:04

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Ebulfazl Amui, iktisadı terör, ülkelerin ilaç ve tıbbi ekipman elde etmesini engellediğini belirtti.

Welayet News  - Konu hakkında bir açıklama yapan İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Ebulfazl Amui, iktisadi terör bu terörün hedefi olan ülkeleri korona virüs salgını ile mücadelede ihtiyaç duydukları zaruri ilaçlara ve tıbbi ekipmanlara ulaşmasına mani olduğunu belirtti.

Perşembe günü parlamento başkanlarının terörle mücadele ve bölgesel işbirliğini takviye etme konulu dördüncü konferansında konuşan Amui, korona virüs salgını başladıktan sonra İran İslam Cumhuriyeti bu pandemiyi kontrol altına alabilmek için elinden gelen tüm çabaları sarf ettiğini kaydetti.

Amui, kovid-19 aşısı üzerinde çalışan ekibin Başkanı olan İranlı seçkin bilim adamı Muhsin Fahrizade geçenlerde hain bir suikast sonucu şehit düştüğünü hatırlatarak, birçok ülke bu insanlık dışı şeytani suikastı bölgesel ve küresel barış ve güvenliği tehlikeye attığı için şiddetle kınadığını vurguladı.

Amui, şehit Fahrizade İran İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl nükleer faaliyetlerinde ve tıp alanında çalışmalarda esaslı ve anahtar rol ifa eden bir bilim adamı olduğunu ifade etti.



Yeni yorum ekle