Hizbullah Heyeti: Rusya ile Suriye Konusunda Hemfikiriz

Çar, 17/03/2021 - 07:01

Lübnan’ın bir kabine üyesi Moskova ziyareti sırasında Rus yetkililerle görüştükten sonra, Moskova ile bu hareket arasında işbirliği ve fikir birliği olduğunu açıkladı. 

Welayet News  - Geçtiğimiz günlerde Rus yetkililerle görüşmek üzere Moskova'ya giden Hizbullah heyeti, yeni bir hükümetin kurulması da dahil olmak üzere çeşitli konuları görüştüklerini söyledi. 

Lübnan Hizbullah heyetinin bir üyesi olan Ammar el-Musevi, Salı günü bir basın toplantısında şunları söyledi: ‘Bazı Batılı ülkeler, Corona aşısı konusunu siyasi kazanımlar elde etmek için bir bahaneye çevirdiler ve bu aşı konusunda Rusya ile işbirliği yolu başladı ve olumlu bir şekilde verimli olacaktır. 

Hizbullah heyeti, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, Lübnan hükümetinin kurulmasını kolaylaştırmaya hazır olduğunu açıkladı. 

El-Musevi, Rusların Lübnan'daki güvenlik ve istikrar konusuna daha fazla önem gösterdiklerini belirterek, Lübnan'ın birçok sorunla karşı karşıya olduğu bu aşamada başta Rusya olmak üzere dostlarının yardımına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. 

Hizbullah heyeti Moskova'ya yaptığı ziyarette, "Bölgedeki durumun genel bir özelliği istikrar eksikliğidir ve Rusya ile Suriye'de istikrarın temellerini sağlamlaştırma ve bu ülkeye terörün geri dönmemesi konusunda hemfikiriz" dedi. 

Parlamentodaki parti temsilcileri ve önemli siyasi isimlerden oluşan bir Hizbullah heyeti Pazartesi günü Moskova'ya gitti ve Salı günü Lavrov ile görüştü. Bu gezinin Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. 



Yeni yorum ekle