Papa ile Ayetullah Sistani Görüşmesi Dünyaya Barış Mesajıydı

Cu, 12/03/2021 - 08:43

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri, Papa ile Ayetullah Sistani arasındaki görüşmenin Necef-i Eşref'ten dünyaya bir barış mesajı olduğunu belirtti. 

Welayet News  - Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri Seyyid Ammar Hekim, Keldanilerin Katolik Kilisesi Patriği Louis Raphael Sako ile gerçekleştirdiği görüşmede, Papa Francis'in Irak ziyaretinin başarılarını ve Irak'ta çeşitliliğin ve dinler arası ve ulusal diyaloğun nasıl yönetildiğini değerlendirdi. 

Hekim bu görüşmede, Papanın ziyaretinin önemini ve bu öneme sahip bir kişinin ağırlanmasıyla oluşan olumlu imajı ve Papa’nın Şiilerin dini mercii Ayetullah Sistani ile görüşmesinin parlak imajını, Necef-i Eşref’ten verilen bir barış mesajı olarak nitelendirdi. 

Hekim, bu ziyaretin Irak medeniyetinin gerçeklerini tanıtmak ve dinler arası bir diyalog başlatmak için kullanılması çağrısında bulundu ve Irak'ta sosyal dayanışmanın güçlendirilmesinde böyle bir diyaloğun önemini vurguladı. 

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri aynı zamanda Irak Başbakanı'nın ulusal diyalog planına destek verilmesi çağrısında bulundu ve tüm siyasi ve sosyal aktivistleri, Irak krizinin çözümünde önemli bir rol oynayan bu planla olumlu bir şekilde etkileşime girmeye çağırdı. 



Yeni yorum ekle