Ensarullah'ın Marib'teki İlerleyişi Körfez İşbirliği Konseyi'ni Çıldırttı

Çar, 24/02/2021 - 06:38

Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf dün yaptığı bir açıklamada; uluslararası toplumun Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Marib kentinin kontrolünü elde etmesini engellemesi gerektiğini belirtti.

Welayet News  - El-Halic el-Cedid haber sitesi Nayif el-Hacraf'ın şöyle dediğini aktardı: "Uluslararası toplum, Marib'e saldırılarını durdurmaları için Husilere (Ensarullah Hareketi) baskı yapmalıdır."

Nayif el-Hacraf, Suudi saldırı koalisyonunun işlediği suçlar ve Marib'deki el-Islah unsurları hakkında yorum yapmadan şöyle dedi: "Bu konsey, Yemen'de güvenlik ve istikrarın tesisini destekliyor."

Kaynaklar geçen akşam Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Marib'in tam kontrolünü ele geçirmek üzere olduğunu duyurdu.

Bazı kaynaklar Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin, son saatlerde Marib vilayetindeki işgalci güçlere karşı yaklaşık iki hafta süren askeri operasyonların ardından Marib şehrinin doğusu ile Hadramut vilayetine giden iletişim hattı da dahil olmak üzere şehrin her yönden kuşatmasını tamamladığını bildirdi.

Marib şehrine tepeden bakan tüm yüksekliklerin tam kontrolü ele geçirildikten sonra, Marib'i el-Kaide unsurlarından ve diğer saldırganlardan temizleme operasyonunun başlaması sadece bir zaman meselesi olduğu bildirildi.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, bu haftanın başlarında Marib doğu geçişinde ve el-Vedia geçişine doğru ilerledi.

El-Vedia geçişi, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Hadramut vilayeti (doğu Yemen) ile Şerure vilayeti arasında ve iki ülke arasındaki tek geçiş noktasıdır. Burası Suudi Arabistan tarafından kontrol ediliyor ve çoğu zaman da kapatılıyordu.



Yeni yorum ekle