Şeyh Zakzaki’nin Eşi Hastaneye Kaldırıldı

Sa, 26/01/2021 - 06:41

Kaduna Yüksek Mahkemesi, Nijerya İslami Hareketi Genel Sekreteri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin eşinin hastaneye kaldırılmasına karar verdi. 

Welayet News  - Nijerya İslami Hareketi Liderinin Ofisi Pazartesi günü yayınladığı Twitter mesajında, ​​Kaduna Yüksek Mahkemesinin Allame Şeyh İbrahim Zakzaki'nin eşinin hastaneye kaldırılmasına karar verdiğini açıkladı. 

Nijerya İslami Hareketi Genel Sekreteri Allama Şeyh İbrahim Zakzaki'nin ofisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Kaduna Yüksek Mahkemesi, eyalet hapishanesi yetkililerine Allame Zakzaki'nin eşi Zinet Zakzaki’yi korona tedavisi için derhal hastaneye kaldırma emri verdi. 

Şeyh Zakzaki’nin eşinin korona testi birkaç gün pozitif çıktı. 

Ancak 2015'teki Zaria faciasından bu yana, Allama Zakzaki taraftarları çeşitli zamanlarda barışçıl mitingler düzenleyerek şeyh ve eşinin serbest bırakılmasını talep ediyorlar. 

2015 yılında Nijerya ordusu, Şeyh Zekzaki ve eşini yaraladıktan sonra, Bakiyetullah (af) Hüseyniyesinde Hz. Hüseyin’in (as) yasını tutan vatandaşlara vahşice saldırdı ve bu saldırıda yaklaşık 2 bin kişiyi öldürdü ve Şeyh Zakzaki’yi bilinmeyen bir yere nakletti. 

Nijerya ordusunun Bakiyetullah Hüseyniyesine saldırısının ardından Şeyh İbrahim Zakzaki ağır yaralandı ve ağır yaralandığı için bir gözünü tamamen kaybetti, diğer gözü de körlüğün eşiğindedir. 



Yeni yorum ekle