Nasrullah:Trump Amerikan siyasi ve askeri küstahlığının katıksız bir örneğidir

Ct, 09/01/2021 - 09:24

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, ABD Kongresi'nde olup bitenlerin tehlikeli olduğunu belirterek, "Amerikalılar, Trump'ın kendi ülkelerine yönelik siyasi tehdidini hissettiler.'' dedi.

Welayet News - İranpres ajansının bildirdiğine göre, Seyyid Hasan Nasrullah,  dün gece yaptığı açıklamada, ''Amerika'nın bölgedeki dostları, Çarşamba gecesi Trump destekçilerinin Kongre'ye yönelik saldırılarını normalmiş gibi göstermeye çalışsalar da, bu olay Amerika'nın sözde demokrasisinin gerçekliğini gösterdi." dedi.

Hizbullah genel sekreteri, "Amerikalılar başka ülkelerde bu tür olaylar çıkarmaya alışkındır, ancak Trump bunu Amerika Birleşik Devletleri'nde uyguladı" dedi.

Nasrullah, direniş komutanları, şehit Süleymani ve El'Mühendis'in terör saldırısı ile şehit edilmeleri dahil olmak üzere ABD hükümetinin son yıllardaki eylemlerini eleştirirken, "Trump Amerikan siyasi ve askeri küstahlığının katıksız bir örneğidir" dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut limanında yaşanan patlama olayına da atıfta bulunarak, Lübnanlıların bu davayı bir milli ve dahili dava  olarak ele alması gerektiğini söyledi.

Nasrullah, Batı'nın Lübnan konusundaki tutumuna da değinerek,  "Lübnan, Amerikalılar ve Avrupalılar için biraz önemli olsaydı, Lübnan'a karşı  yaptırım ve kuşatma uygulamazlardı." dedi.

''Lübnan'da Amerikalılar için önemli olan, ırkçı İsrail'in varlığını desteklemek için nasıl çalışılacağıdır'' diyen Nasrullah,  Lübnan içindeki ve dışındaki bazı medya kuruluşlarının Hizbullah'ın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddialarına da tepki göstererek,  bu gibi iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Nasrullah konuşmasının  sonunda, Hizbullah'ın yeni bir Lübnan kabinesinin kurulmasını engellemeye çalıştığı yönünde çıkan bazı iddiaları da yalanladı.



Yeni yorum ekle