Trump resmen başkanlık koltuğundan koparıldı

Per, 07/01/2021 - 14:33

Bugün Trump’ın son direnişleri de kırıldı ve Kongre seçimlerin nihai sonuçlarını onaylayıp itirazları reddederek Trump’ın sona geldiğine hüküm verdi.

Welayet News - Trump’ın bazı vatandaşların yaralanmasının yanı sıra en az 4 kişinin ölümüyle Amerikan halkına mal olunan dünkü sokak kampanyası, Amerikan demokrasisinin şakilesinde ciddi kuşuklar icat etmesinin yanı sıra Trump'ın Beyaz Saray’daki dört yıllık hükümranlığının verdiği hasarların son halkasıydı.

İlhan Omer’in de aralarında bulunduğu Amerika Kongresi’nin bazı üyeleri, Trump’ın görevden alınması konusunu önümüzdeki günlerde ve Trump'ın Beyaz Saray’dan ayrılacağı 20 Ocak’a kadar gündeme getirip startını verebilirlerse belki demokrasinin giden itibarının bir kısmını geri getirebilir ve lekelenmiş uluslararası prestijlerini geri kazanabilirler. 

Bugün hem Amerikan cumhuriyetçilerinin umutları suya düştü hem Netanyahu kendini yalnız hissetti ve hem de bölgedeki Trump’a bağlı Araplar derinden özgürleşme hissine kavuştu.

Bugün tabiki uluslararası toplum da duygusal, irrasyonel ve mantık dışı davranışların fitili bir dereceye kadar aşağı çekildiği için rahat bir nefes aldı.

Tags: 


Yeni yorum ekle