Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi'nin Merhum Muhammed Avci Hoca'nın vefatının ikinci yıldönümü mesajı

Ct, 02/01/2021 - 10:09

İslam ve Ehl-i Beyt Mektebinin yetiştirmiş olduğu Türkiye ve Avrupa’nın en önemli âlimlerinden Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi Önderi Muhammed Avci hocamızın vefatının ikinci yıllıdır.

Welayet News - Bütün ömrünü İslam'a ve İslamî değerlere adamış olan, Türkiye’de verdiği yıllarca mücadelenin ardından sürgün hayatını Avrupa'da sürdüren Avci Hoca, kendisinden sonra Türkiye ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde çok değerli hizmetler bıraktı.

Merhum Muhammed Avcı Hoca, yaklaşık 30 seneye yakın Ehl-i Beyt ve Velayeti Fakih düşüncesini Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da yüzlerce kişinin Ehl-i Beyt Mektebi ile tanışmasına vesile oldu.

İslami eğitime son derece önem veren Muhammed Avci Hoca, Avrupa’nın birçok kentinde ilim merkezleri açarak, kendisinden sonra kalıcı miras bıraktı.

Onun için en önemli ve başta gelen hedef, insanları Muhammedi İslam ile tanıştırmak ve Velayeti Fakih müessesesi etrafında İslami vahdete çağırmak idi.

Ehl-i Beyt ve Velayet aşığı olan Muhammed Avci Hoca kendisinin kurmuş olduğu ilim merkezleri, yetiştirmiş olduğu öğrenciler ve düzenlemiş olduğu programlar ile Velayet eksenli Muhammedi İslamı Türkiye ve Avrupa’da tebliğ etme konusunda çok büyük katkılar sağlamıştır.

Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi olarak; bu çok değerli rabbani âlimin vefatının ikinci yıllında bu münasebetiyle, başta İmam-ı Zaman olmak üzere, Onun hak naibi olan İmam Seyyid Ali Hamanei’ye, Ehl-i Beyt alimlerine, tüm sevenlerine, özellikle Türkiye ve Avrupa’da yaşayan velayet aşıklarına tesliyetlerimizi arz ederiz.



Yeni yorum ekle