Suudi Arabistan Kralı Selman'dan Katar'a KİK daveti

Çar, 30/12/2020 - 18:00

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, 5 Ocak’ta Riyad’da düzenlenecek 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Konseyi’nin oturumuna 2017'den bu yana kriz yaşadığı Katar'ı da davet etti.

Welayet News  - Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), bugün yaptığı açıklamada; Katar'ın gelecek hafta Riyad’da düzenlenecek 41. KİK Zirvesi'ne davet edildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre; Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani, KİK'in 5 Ocak'taki toplantısı için Suudi Kralı Salman'dan resmi davet aldı. Ancak El Sani'nin zirveye katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Sani, son zirveye bizzat katılmamış, yerine dönemin başbakanı Abdullah bin Nasser bin Khalifa El-Sani'yi göndermişti.

KİK Zirvesi'nin, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde 5 Ocak'ta yapılması planlanıyor. Zirvede, 2017'den bu yana devam eden Körfez krizini sonlandıracak bir anlaşmaya varılması bekleniyor.

Zirve'de Katar'ın yanı sıra Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, İran ve Umman da bulunacak.

27 Aralık'ta gerçekleşen KİK Zirvesi'nin hazırlık toplantısına Katar da katılmış, ülkeyi Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan el-Murayhi temsil etmişti. 



Yeni yorum ekle