Atvan: Direniş Ekseni Sınanırsa, Yıkıcı Bir Tepki Verecektir

Çar, 30/12/2020 - 17:55

Siyasi analist ve Ray el-Yevm gazetesi editörü Abdulbari Atvan, bölgedeki direniş ekseninin gücüne vurguda bulundu.

Welayet News  - Abdulbari Atvan, el-Meyadin haber ajansına verdiği demeçte, işgal altındaki Filistin'deki Siyonist yerleşimlerin Lübnan direnişinin füzeleri hedefinde olduğunu söyledi.

Atvan, "Direniş ekseni her zamankinden daha güçlü hale geldi ve daha fazla kavrama ve disipline sahip oldu." dedi.

Siyasi analist Abdulbari Atvan, direniş ekseni test edilirse yıkıcı bir tepki vereceğine ve bunun bölgedeki son savaş olacağını ifade etti.

Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani'nin şehit edilmesine değinenen Atvan, bir kişinin şehit olmasının direnişin sona erdiği anlamına gelmediğini söyledi.

Atvan, "Direniş düşmanları Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a da terör saldırısı düzenlemek istiyor; çünkü bu düşmanlar, Nasrallah'ın onları mağlup ettiğini biliyor." diye belirtti. 

Abdulbari Atvan, Seyyid Hasan Nasrallah ile yakın tarihli bir röportajı ve Suriye'nin Filistin direnişine silah gönderme konusunda yaptığı açıklamaları şöyle yorumladı: "Suriye cumhurbaşkanının Gazze'ye Cornet füzeleri göndermeyi kabul etmesi önemli. Hamas hareketinin taraftarlarına Cornet'in Suriye'den geldiğini [Nasrallah'ın değil] bizzat kendilerinin duyuracağını umuyordum."

Nasrallah'ın röportajında ​​gündeme getirilen en önemli konunun Suriye hükümetinin Cornet füzelerini Gazze'ye gönderme anlaşmasının duyurulması olduğunu vurgulayarak; "Çoğu Arap ülkesi Filistin direnişine tek bir kurşun bile vermedi." dedi.

Atvan son olarak, "Filistin halkı işgal altındaki topraklarda duruyor ve onları sınır dışı etmek için tüm planları yok etti. Nasrallah'ın 1948 işgal edilen topraklardaki Araplara olan sevgisi, direniş eksenine olan güvenlerini artıracaktır." açıklamasında bulundu. 



Yeni yorum ekle