ABD'den İran'a solunum cihazı gönderen şirketlere yaptırım

Per, 03/12/2020 - 06:36

BM raportörü Alen Dohan, ABD'nin İran'a solunum cihazı göndermeye çalışan şirketlere yaptırım uyguladığını söyledi.

Welayet News  - Fars haber ajansına göre, Alen Dohan, BM'de İran, Venezuela ve Küba'nın temsilcileri dahil BM üyesi ülkelerden 38 şirketin katıldığı koronayla ilgili bir seminerde yaptığı konuşmada,  ''Korona salgını, yaşam hakkı, sağlık ve gıda da dahil olmak üzere, özellikle insan hakları için küresel bir sorun teşkil ediyor.'' dedi.

BM yetkilisi, bazı ülkelerin yaptırımları kendi kötü amaçları için arttırmalarını eleştirerek, ''ABD, İran'a solunum cihazı göndermeye çalıştıkları için yaptırım listesine şirketleri koydu. Yaptırımlar nedeniyle Kübalılar, gerekli gaz maskelerini Avrupalı ​​üreticilerden temin edemediler. Venezuela'nın da,  petrol şirketlerine uygulanan yaptırımlar nedeniyle insani yardım programları için gerekli malzemeleri sağlaması da yasaklandı.'' diyerek Amerika'yı ve bu yaptırımları uygulayanları eleştirdi.

Korona ile uluslararası düzeyde işbirliğinin olması gerektiğini belirten Dohan, ''Maalesef uluslararası dayanışma ve işbirliği düzeyi bu konuda yeterli değil'' dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle