Netanyahu, Suudi Arabistan'ı ziyaret etti

Pt, 23/11/2020 - 18:55

Siyonist kaynaklar, işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'da, Suudi Veliat Bin Selman ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Welayet News  - Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün gizlice Suudi Arabistan'a giderek Veliaht Muhammed Bin Selman ile görüştüğü bildirildi.

Siyonist basınında yer alan haberde, İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün akşam casusluk servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen ile birlikte Suudi Arabistan'ın Neom kentine gittiği yazıldı.

Netanyahu'nun burada Suudi Arabistan Veliahdı Bin Selman ile bir araya geldiği, görüşmede Cohen'in yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da hazır bulunduğu belirtildi.

Netanyahu ile Mossad Başkanı Yossi Cohen'in Suudi Arabistan'a uçup Veliaht Muhammed bin Selman (MbS) ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üçlü görüşme gerçekleştirdiği haberini ise Suudi Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan yalanyarak, Twitter'da şu açıklamayı paylaştı:
"ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun son ziyareti sırasında Ekselansları Veliaht Prens ile İsrailli yetkililer arasındaki sözde toplantıyla ilgili basında çıkan haberleri gördüm. Böyle bir görüşme gerçekleşmedi. Hazır bulunan yetkililer sadece ABD'li ve Suudi idi."
Ancak işgal rejimi Eğitim Bakanı Yoav Gallant yaptığı bir açıklamada bu görüşmeyi doğruladı. Gallant, "Her ne kadar şu anda yarı resmi bile olsa kamuoyuna yansıyan bu toplantının, gerçekten yapılmış olması büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Bu tür görüşmelerin ABD'nin İsrail rejimi ile bazı Arap rejimlerinin ilişkilerini normalleştirme çerçevesinde düzenlenlendiği düşünülüyor.



Yeni yorum ekle