El-Arabiye: Sudan Hizbullah’ı Terörist İlan Edecek

Ct, 24/10/2020 - 08:58

El-Arabiye haber kanalı Amerikalı kaynaklardan naklen, Sudan’ın yeni hükümetinin Lübnan Hizbullah Hareketini terörist ilan edeceği iddiasında bulundu.

Welayet News -  Bazı haber kaynakları da doğrulanmamış iddialarda bulunarak, Sudan’ın Abdullah Hamduk başkanlığındaki yeni hükümetinin Lübnan Hizbullah Hareketini bir terör teşkilatı olarak ilan edeceğini açıkladı.

El-Arabiye Haber kanalı Amerikalı yetkililerden naklen, Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusundaki anlaşmanın, Sudan'ı Hizbullah'ı terörist olarak adlandırmaya mecbur eden bir madde içerdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, bir saat önce ABD Kongresi'ne Sudan'ı ABD yaptırım listesinden çıkarmayı planladığını duyurduğunu açıklamıştı. Trump, Sudan’ın terör eylemleri konusunda Amerikalı kurbanlara tazminat ödememede sözünde durduğunu söyledi.

Trump, bu kararından dakikalar sonra Hamduk ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmelerde Hartum ile Tel Aviv arasındaki normalleşme anlaşmasını açıkladı.

Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den sonra Kudüs'teki işgalci rejimle normalleşen üçüncü ülkedir. Trump, Suudi Arabistan'ın da bu Arap ülkesine katılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle