Şeyh İkrime Sabri’den Mescid-i Aksa'yı Ziyaret Eden BAE’li Yetkililere Tepki

Per, 22/10/2020 - 09:41

Mescid-i Aksa hatibi, uzlaşmacıların Mescid-i Aksa'yı ziyaretinin, Yahudi yerleşimcilerin bu aziz camiye girişi kadar tehlikeli olduğunu açıkladı.

Welayet News  - İşgal Altındaki Kudüs’ün İslam Komitesi Başkanı olan Şeyh İkrime Sabri, işgalci Siyonist rejimin polis güçlerinin eşliğinde, bazı uzlaşmacı ülke heyetlerinin Mescid-i Aksa ziyaretinin sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Şeyh İkrime Sabri, Safa Habere verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Bu uzlaşmacı ziyaretler, Araplar ile işgalci rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin sonuçlarından biridir ve tabii ki beklenmedik bir durum değildir.

İşgalci rejimin polis güçlerinin eşliğinde Mescid-i Aksa’ya girmek bir Müslüman için çok acıdır ve bu, Filistin davasına ihanet sayılmaktadır.

İki Arap heyetinin Mescid-i Aksa’ya son ziyareti, işgalci rejimin, uzlaşmacıların Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmelerine ortam hazırlamak için yaptığı bir eylemdir ve bu ziyaretler aşırılık yanlısı yerleşke sakinlerinin Mescid-i Aksa’ya girişi kadar tehlikelidir.’

Uzlaşmacıların işgalcilerin koruması altında Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği ziyarete şiddetle karşı çıkan Şeyh Sabri, "Bu ziyaretler Kudüs'teki işgalci rejime meşruiyet veriyor ve biz buna tamamen karşıyız" dedi ve şunları söyledi:

‘Bu ziyaretler Kudüs'teki işgalci rejime herhangi bir meşruiyet kazandırmayacak ve Kutsal Kudüs'ün Arap-İslam doğasını değiştirmeyecektir.’



Yeni yorum ekle