Hizbullah Tugayları Amerikalıları Irak'tan Çıkarabilir

Per, 22/10/2020 - 09:36

Üst düzey bir Güvenlik ve İstihbarat Danışma Grubu, Irak direnişini temsilen Irak Hizbullah Tugaylarının Amerikalıları ülkelerini terk etmeye zorlayabileceğini söyledi.

Welayet News  - Sufan Güvenlik ve İstihbarat Danışma Grubu, yeni bir çalışmasında; İranlı ve Iraklı komutanlar General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in suikastlarında ABD'nin işlediği suç ve cinayetlerin ABD'ye Irak'tan askerlerini geri çekmesi yönünde baskıyı artırdığını söyledi.

Bu grup tarafından yayınlanan raporda şu ifadeler yer aldı: ‘ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Bağdat'taki büyükelçiliği kapatma tehdidi, ABD’nin Irak’taki asker sayısının 5.200'den 3.000'e düşmesiyle aynı zamana denk geldi.

Bu, Irak direniş güçlerinin özgüvenini artırdı ve bu bağlamda, Irak Direniş Koordinasyon Komitesi adlı geniş koalisyonu temsilen Irak Hizbullah Tugaylarının, Washington tarafından tüm ABD birliklerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvim belirlenmesi şartıyla bir ateşkes sağlanmasını onaylayacaklarını açıklamasına neden oldu.

Bu, Irak'taki Hizbullah Tugayları ve müttefiklerinin ABD'yi Irak topraklarından tüm güçlerini çekmeye zorlayabileceğini gösteriyor.

Görünüşe göre İran, ABD'nin Irak'ı Tahran'a karşı azami baskı kampanyasına dahil etme çabalarını engellemeyi başardı.

Amerika Birleşik Devletleri, Irak'a İran'dan gaz ve elektrik ithal etmesine izin veren muafiyetler verdi, bu da Irak hükümetinin İran'a karşı azami baskı kampanyasında iş birliği yapmaya hazır olmadığı anlamına geliyor.’



Yeni yorum ekle