ABD’nin “Başsız Hükümet” Komplosu

Sa, 20/10/2020 - 11:45

ABD ve müttefiklerinin İran'a karşı "başsız hükümet" komplosu harekete geçirildi.

Welayet News  - “Başsız hükümet”, ABD ve müttefiklerinin İran, Lübnan ve Irak gibi ülkelerde gerilim, güvensizlik ve istikrarsızlık yaratmak amacıyla hazırladıkları bir projenin adıdır ve (Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin ve Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin istifası ile) bu projeyi uygulamaya aylar öncesinde başlamışlardır. Bu projenin ana kısmı, hedef ülkedeki devlet başkanını silmektir. Ülke başkanı kenara çekilip ülke başsız kalınca; ülkedeki emniyet ve düzeni bozmak, kargaşa yaratmak için gereken zemin hazırlanmış olur.

Bu durumda, yeni bir hükümet başkanının seçilmesi kolay değildir ve genellikle anlaşmazlıklar ve çatışmalar olacaktır ve bu, tam da düşmanın gerilim ve güvensizlik yaratmak için ihtiyaç duyduğu ideal istikrarsızlık ve elverişli koşullardır.

Şimdi ABD ve müttefiklerinin İran'a karşı "başsız hükümet" komplosu da harekete geçirildi ve İslami İran'ın ana hedefi olduğu kesin olarak söylenebilir. Çünkü İran, bölge ve dünyadaki direniş hareketinin kaynağı ve destekçisidir.



Yeni yorum ekle