ABD Sudan'ı 335 Milyon Dolar Karşılığında Terörizm Hamisi Ülkeler Listesinden Çıkarıyor!

Sa, 20/10/2020 - 06:52

Amerika başkanı Trump, Pazartesi akşamı Sudan ile anlaşmayı açıklayarak bu ülkenin isminin yakın zamanda terörizm hamisi ülkeleri listesinden çıkarılacağını belirtti.

Welayet News  - FARS Haber Ajansının verdiği habere göre Donald Trrump  Sudan'dan  335 milyon dolar Amerikalı terör kurbanları ve ailelerine tazminat olarak alınmasından sonra  bu ülkenin  ismini terörist hamisi ülkeler listesinden çıkaracağını  belirtti. 

Sudan başbakanı ise bu haberin ardından Trump'ın resmi olarak Sudan'ın Kongre'ye bu yönde talimat vermesini bekliyor. 

Sudan bir yılı aşkın süredir  Amerika dışişleri bakanının bu kara listesinden çıkmak istiyor. 

Amerika hükümeti Sudan'ı  bu listeye aldıktan sonra otuz yıl boyunca  Sudan'ın mali sistemleri dünya ile bağları kopmuştu.  

Son dönemde Abu Dabi'de Amerikalı ve Sudanlı müzakereciler arasında yapılan diyaloglarda  Amerikalılar  Sudan'ın bu listeden isminin çıkarılmasının şartlarından birinin de Siyonist Rejim İsrail ile ilişkileri normalleştirme olarak belirlemişti. 

Amerika'nın bu yoğun çalışmalarına rağmen Sudan halkı bu şarta tamamen karşıdır. Bu çerçevede Sudan İslami Fıkıh Derneği de bir bildiri yayımlayarak  Siyonist Rejim İsrail ile her türlü ilişkinin haram olduğunu belirtti. 

Tags: 


Yeni yorum ekle