Siyonist Rejim İç Güvenlik Konseyi Başkanı Ağzındaki Baklayı Çıkardı

Per, 15/10/2020 - 16:35

Üst rütbeli general ve Siyonist rejim iç güvenlik şurası başkanı, bir röportajda rejimle ile Lübnan arasındaki sınır belirleme müzakerelerinin 4 avantajına değindi.

Welayet News  - Üst rütbeli general ve Siyonist rejim iç güvenlik şurası başkanı, bir röportajda rejimle ile Lübnan arasındaki sınır belirleme müzakerelerinin 4 avantajına değindi.

Qodsna'nın haberine göre, üst rütbeli subay ve Siyonist rejim iç güvenlik şurası başkanı Giora Eiland, Akdeniz'deki gaz sahalarında ciddi miktarda rezerv bulunmasının yıllar sonra Lübnan ile Siyonist rejimin sınırlarının belirlenmesi müzakerelerinin tekrar gündeme gelmesine vesile olduğunu öne sürdü.

İki ülkenin sınırlarının çizilmesinde Siyonist rejimin menfaatleri

Evvela Lübnan müzakerelerinin eksenlerinin Lübnan parlemento başkanı Nebih Beri tarafından müşterek su ve kara sınırlarının çizilmesi için gündeme getirilmesi ile şimdi Lübnan da İsrail tarafına bazı ayrıcalıkları vermiş ve dile getirdiği eksenleri 3'e düşürmüştür. İkinci olarak, Telaviv ile Beyrut arasındaki müzakerelerin oluşumu İsrail için sınırların çizilmesi ve müzakere konusunun çok ötesinde başka bir anlam daha ifade ediyor. 90'lardan beri ilk defa iki taraf arasında müzakere oluyor ve bunun kendisi siyonist rejim için bir kazanımdır.

Generalin söylediklerine göre eğer Siyonist rejim ile Lübnan arasında müzakere olur ve sınır anlaşmasına varılırsa artık yıllardır bölge medyasının ele aldığı konu olan, 'işgalci rejim bölgenin doğal kaynaklarına el koyuyor' şeklindeki suçlamalar ortadan kalkmış olacak ve İsrail daha açık bir şekilde Akdeniz'deki petrol ve gaz kaynaklarını çalabilecek. Bu müzakerenin oluşması ve İsrail için onu sonuca ulaştıracak üçüncü menfaat budur ki, diğer ülkeler Tel Aviv ile Beyrut arasındaki resmi görüşmeleri görerek cesaretlenecek.

Öyleki onlar da böyle bir şey yapacak ve İsrail bu yolla bölgedeki veya en azından etrafında bulunan Arap ülkelerindeki kendi menfaatlerine kamil bir şekilde  ulaşacak. İşgalci rejimin Lübnan ile müzakereden elde edebileceği dördüncü avantaj ise, Beyrut ile anlaşmayı kullanarak iki taraf arasındaki Gazze Şeridi davası hakkındaki anlaşmazlıkları sonuçlandırabilir. Böylece Lübnan makamları Gazze direnişi ile çatışmaların halledilmesi konusunda İsrail'e daha esnek davranabilir.

 

 

kudusgunu.com



Yeni yorum ekle