Direnişin maliyeti uzlaşının maliyetinden daha azdır

Ct, 10/10/2020 - 23:36

Ayetullah Seyyid Ebu’l-Fazl Tabatabai, Hz. Zeyneb (Selamullah aleyha)’nın hareminin civarında Erbain dolayısıyla düzenlenen görkemli merasimde, Erbain ziyaretinin Peygamber’in Ehli Beyt’ine (salavatullahi aleyhim) sevgi ve ittibanın ibraz edilmesi için en sadık ve samimi amel olduğunu ifade ederek, bu ziyaretin kardeşçe İslami hayatı çok güzel bir şekilde göz önüne serdiğini vurguladı.

Welayet News - Rivayetlerde Şehitlerin Efendisi’nin (a) ziyaretine vurgu yapıldığı kadar diğer masumların ziyaretine vurgu yapılmadığını belirten Ayetullah Tabatabai, Erbain ziyaretinin mü’minin alametlerinden biri olarak geçtiğini söyledi.

Ayetullah Tabatabai, Erbain ziyaretinin imanın güçlendirilmesindeki etkisine işaretle, özelde İmam Hüseyin’in (a) ziyareti ve genelde ise diğer masumların (a) ziyaretinin insanda manevi iman haletini meydana getirdiğini ifade etti.

Iraklı olmayan ziyaretçilerin bu yıl ki Hüseyni Erbain merasimine katılmadığını belirten Ayatullah Tabatabai, “Koronavirüs salgını nedeniyle bütün ziyaretçilerin Kerbela’ya gitme imkanı olmadı ise de ancak Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin’e aşık gönüller, onun mutahhar türbesinin etrafında tavaf halindeydi” dedi.

Ayetullah Tabatabai, İslam İnkılabı Rehberi’nin tek başına Seyyid’uş-Şuheda’nın (a) matem toplantısını düzenleyip katılmasının bu toplantıların azametinin göstergesi ve İmam’ın toplumla bağını kuran ittisal halkasının koruması gerektiğinin beyanı olduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi Suriye Temsilcisi, insanlık aleminin müncisi (Hz. Mehdi) zuhur ettiğinde kendisini Hüseyin bin Ali'nin (a) evladı olarak tanıtacağını ifade ederek, dünya kamuoyunun İmam Hüseyin’i (a) tanımasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Ayetullah Tabatabai, Erbain ziyaretinin mehdevi toplumu Hüseyni kıyamla aşina kılararak Hz. Mehdi'nin zuhuruna hazırlamanın en önemli etkeni olacağını anımsattı.

Konuşmasının başka bir bölümünde, direnişin maliyetinin uzlaşının maliyetinden daha az olduğunu belirten Ayetullah Tabatabai, şu ifadelerde bulundu: “Beşeri bir toplumun hedeflerine ulaşması için kaçınılmaz olarak maliyet ödemesi gerekir. Ancak, bilge bir liderlikle birlikte sabır, sebat ve direnişin getireceği maliyet kesinlikle teslim olmanın, uzlaşı ve zillete katlanmanın getireceği maliyetten daha az olacaktır. Direniş eksenindeki ülkelerin halkı, siyasi ve ekonomik olarak zor koşullarda yaşıyor ancak kendi izzetlerini, haysiyetlerini korumak için sabrediyorlar”.

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle