İsrail İslam Ümmetinin Tüm Sorunlarının Sebebidir

Çar, 30/09/2020 - 10:09

Lübnan İslami Hareket Cephesi Koordinatörü, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İslam Ümmetinin tüm sorunlarının sebebi olduğunu belirterek, İslam Ümmetinin düşmanlarının komplolarını başarısız kılmak için direnişe devem edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Welayet News  - Lübnan İslami Hareket Cephesi Koordinatörü Zuheyr Caid, Ali Ekber Velayati ve Yüksek Konsey üyelerinin katılımıyla 29 Ekim Salı günü Tesnim Haber Ajansı'nda internet üzerinden düzenlenen İslami Uyanış Yüksek Konseyi'nin sanal toplantısına katıldı. 

Zuheyr Caid, Lübnan halkını ve direnişini düşmanların komplolarına karşı direndiği için takdir ederek şunları söyledi: ‘Biz her zaman direniş ekseninde, İran İslam İnkılabının yüce Liderinin rehberliğinde sağlam durduk ve ahdimize sadık kalacağız. 

İran İslam Cumhuriyeti, İslam Ümmetinin işgalcilere ve diğer düşmanlarına karşı direniş ekseninin kurucusudur. 

Filistin halkına sırt çevirenlerden nefret ediyoruz, Arap yöneticiler Müslümanların düşmanı olmalarına rağmen her zaman ABD'nin ve Siyonist rejimin rızasını gözetiyorlar. 

Amerika Birleşik Devletleri, sert yaptırımlarla özgür ve bağımsız ülkeleri hedef aldı.’ 

Zuheyr Caid, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren Arap yöneticileri eleştirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu rejimler, İslam ümmetinin bedenine ağır bir darbe indirdiler. Oysa İslam düşmanlarıyla el ele olmaları değil de ümmetlerini savunmaları gerekiyordu.’ 

Zuheyr Caid, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Beyrut'a yaptığı son ziyarete değindi ve şunları söyledi: ‘Macron, Lübnan'ın sorunlarından Hizbullah ve Amel hareketini sorumlu tuttu ve direnişi tüm sorunların sorumlusu olarak gösterdi. 

ABD askeri, ekonomik veya medya düzeyinde her zaman direniş eksenine karşı hareket etti, ancak tüm bu komplolar başarısız olacak ve direniş yoluna devam edecek ve nihayetinde kazanacaktır. 

İşgalcilere karşı direniş ve mücadele daha yoğun devam edecek ve direniş karşısında hiçbir güç dayanamayacaktır.’ 

Şeyh Caid, düşmanların Şiiler ve Sünniler arasındaki bölünmeyi körükleyen komplolarına atıfta bulunarak, birlik ve dayanışma gerektiğini vurguladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Hepimiz direniş hattını desteklemeli ve savaşmaya devam etmeliyiz. 

Arap ve İslam uluslarının tüm sorunları, ABD ve Siyonist rejimin komplolarından kaynaklanıyor.’ 



Yeni yorum ekle